Objekti pažnje

Da li biste potpisali predbračni ugovor za društvene mreže?

Da li biste potpisali predbračni ugovor za društvene mreže?
Podeli dalje

Koliko god vam čudno moglo zazvučati, ipak se zamislite i odgovorite: da li biste potpisali predbračni ugovor za društvene mreže?

 

Prema pisanju britanskog Telegrafa, upravo to je novi trend u svetu – tačnije Americi, koji je postao popularan i u velikoj Britaniji. O čemu se tačno radi?

Budimo realni, društvene mreže su postalne sastavni i neizostavni deo svakodnevnog života – kako poslovnog, tako i privatnog. Sve je više parova koji se upoznaju i zaljube online, sklapaju se brakovi, rađaju deca, formiraju čitave porodice.. Ali.. Šta sa onim vezama i brakovima koji pucaju, a iza kojih ostane tona „kompromitovanog“ materijala u formi pisama (sve ređe), poruka, fotografija, možda video snimaka? Materijala koji, u rukama veštih ljudi, postane odlično oružje za osvetu i nikad prevaziđen online viral?

Zbog svega toga, nije ni čudo što je u Americi započet trend gde parovi potpisuju predbračni ugovor za društevne mreže kojim se obavezuju da – u slučaju raskida ili razvoda – neće zloupotrebljavati bilo kakav „kompromitujuć“ materijal. U okviru ovog neuobičajenog predbračnog ugovora, parovi bukvalno dogovaraju detalje po kojima se dalje rukovode u načinu objave i distribucije bilo kakvog zajedničkog materijala. Kršenje ovakvih ugovora kažnjivo je zakonom, ali i udara po džepu.

predbračni_ugovor_za_društvene_mreže_v

Iako se ovaj trend može činiti malo neuobičajenim i preteranim, kako živimo u svetu u kojem se informacije šire brzinom svetlosti, nije na odmet porazmisliti na koji način, ipak, možemo zaštititi i sačuvati svoje online dostojanstvo i svoju intimu. Ma koliko nekog poznavali i verovali mu/joj, nikada sa sigurnošću ne možemo znati šta su – u nekim ekstremnim situacijama – spremni da urade.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment