Objekti pažnje

Jake žene su još jače sa pravim muškarcem uz sebe #HONYpriče

Jake žene su još jače sa pravim muškarcem uz sebe #HONYpriče
Podeli dalje

Da li jake žene zaista plaše muškarce ili uz onog pravog postaju još jače i sigurnije u sebe? I, šta je to što pravi muškarac radi da je čini još boljom nego što već jeste?

Iako živimo u vremenu u kojem se jake žene predstavljaju kao „strah i trepet“ za muškarce; beskopromisne i suviše svoje za bilo šta ozbiljno, postoje, srećom, primeri koji na divan način pokazuju (i dokazuju) da to i nije baš tako.

Ovonedeljna #HONYpriče inspiracija pokazuje nam kako uzajamno prihvatanje, podrška i zajednički interes ruše stereotipe i neke zaostale norme iz prošlosti, ukazujući kako su i ti rodni stereotipi prilika da nas spoje, umesto razvoje.

Radio sam kao obezbeđenje u školi kad sam je upoznao. Bila je učiteljica. Ali je nastavila da krči svoj put ka uspehu. Postala je direktor. Nastavila da radi u centralnoj kancelariji. Dobila je doktorat. Vremenom je postala najbolje rankirana crnkinja u njujorškom obrazovanju. Uvek je išla taj jedan korak dalje. Radio sam kao staratelj kad smo se uzeli. Zarađivala je 5 puta više od mene.

U početku mi je to smetalo. Išao sam na terapiju kako bi me ubedili da se nije samo zadovoljila sa mnom. Odrastao sam na ideji da je muškarac taj koji treba da obezbeđuje. Ali vremenom sam došao do ideje da novac nije jedini način da se obezbedi. Mogao sam da je podržim tako što bih obavljao kućne dužnosti, vodio decu do škole, ili je sačekivao na aerodromu.

 jake-zene-su-jos-jace-sa-pravim-muskarcem-uz-sebe-v

Njen posao nam je svima koristio, a ja sam mogao da pomažem tako što bih njen posao činio lakšim. I vremenom, inspirisala me je da želim više za sebe. Ona je ta koja me je ubedila da se vratim na koledž.“

Samim tim što je žena jaka i zarađuje bolje, ne znači da je muškarac manje muškarac ili manje vredan od nje. Razumevanje i prihvatanje ove činjenice – koja je ista i u obrnutom slučaju (što se prečesto „zaboravlja“), ženu čini još jačom i boljom nego što već jeste.

Zato, sledeći put kad vam neko kaže da se muškarci plaše jakih žena ili ih ne vole, a vi im pokažite ovaj primer i „otvorite oči„. Ipak je 21 vek, zar ne?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook