Objekti pažnje

Savršen muškarac – Džordž Kluni

Savršen muškarac – Džordž Kluni
Podeli dalje

Muškarac koji je na vrhu liste najlepših i najseksipilnijih muškaraca časopisa People (dva puta proglašavan brojem 1), čini mi se, oduvek i bez izgleda da će skoro sa nje sići; muškarac koji je „prošetao“ obilje zanosnih i svetski poznatih lepotica; muškarac koji mami uzdahe milionima žena širom sveta svojim doktorskim i drugim ulogama…jedan i neponovljivi – to može biti samo Džordž Kluni!

Rođen 1961. godine, šestog maja, pod imenom Džordž Timoti Kluni, kao dete Nika (TV voditelja) i Nine (nekadašnje prve pratilje izbora za Mis Kentaki) – bilo je očigledno da će krenuti putem šou biznisa, na jedan ili drugi način. Da je, kojim slučajem daleke 1977. godine primljen u „Cincinnati Reds“ tim, danas bi ga znale kao „jednog od onih“ bejzbol igrača. Srećom, to se nije desilo i, umesto sporta, opredelio se za glumu. Osamdesete je obeležio pojavljujući se u raznim sitkomima, poput „Činjenice života“, „Rozen“ i slično; sve do 1994.-te godine, kada ga nova bolnička serija „ER“ lansira među zvezde i ostalo je, kako kažu, istorija.

Ovaj renomirani zavodnik osamdesetih se zabavljao (i to prilično dugo) sa glumicom Keli Preston, danas gospođom Travolta. Od nje na poklon je dobio i, nikad prežaljenog, ljubimca – svinju Maksa, sa kojim je (po pisanju žute štampe) nekoliko puta pokušao da stupi u kontakt, uz pomoć raznih medijuma. ’89. se oženio manje poznatom glumicomTaliom Balsam, izdržavši četiri godine, nakon čega se zarekao da se nikada više u životu neće oženiti. Niti imati decu. Ova zakletva je imala veliki odjek u Holivudu; glumice Mišel Fajfer i Nikol Kidman su se kladile sa njim u 10.000$ da će do četrdesete pogaziti izrečeno; kako se to nije desilo, pomerile su granicu do pedesete, međutim… Do dana današnjeg, Kluni je ostao veran sebi i zakletvi. Svojevremeno se zabavljao i sa glumicom Kristom Alen (osamdesetih, naravno), britanskim modelom Lisom Snovdon, rođenom sestrom Mišel Fajfer, Rene Zelveger i još mnogo drugih dama; a dovodili su ga u vezu i sa Šarliz Teron, Kortni Koks, Džulijom RobertsElen Barkin, Teri Hačer

Manje poznat podatak je da je za ulogu zavodnika u filmu „Telma i Luiz“ pet puta išao na audicije i probe,  a na kraju ipak odbio. Samo da bi otišla u ruke drugom zavodniku, Bred Pitu. Njih dvojica su, vremenom razvila iskreno i duboko prijateljstvo, protkano uzajamnim šalama na račun jedan drugog, ali i ostalih koje vole. Tako je svojevremeno izjavio da ga: „Bred i Anđelina sa svojim potomstvom podsećaju na razloge zašto je srećan što nema decu“. Ostalo je zapamćen i način na koji je Kluni „vrbovao“ Džuliju Roberts za film „Ocean’s 11“, tako što joj je poslao scenario sa kovertom u kojoj je bilo 20$ i poruka „Čujem da sada zarađuješ 20“ (dotična je u to vreme dostigla sumu od 20 miliona dolara po filmu). Za potrebe drugog dela filma, našalio se rekavši da je pozvao sve sem nje, izjavivši: „Svi su zabavni, sem nje. Nju ne volimo, ni njene blizance.“ Drugom prilikom, povodom dobijanja nagrade za doprinos Američkoj kinematografiji, Kluni i Pit su joj čestitali na sledeći način:

 
Savršena žena, po njegovom izboru, imala bi ličnost Džulije Roberts, smejala bi se poput Nikol Kidman, ekvivalent lepote Mišel Fajfer i bila bi ambiciozna poput Dženifer Lopez! Ni manje ni više.

Džordž Kluni, osim po ulogama, poznat i kao veliki humanitarac; donirao je milione dolara žrtvama uragana Katrin; Ujedinjene Nacije su ga 2008. godine proglasile “Glasnikom mira” zahvaljujući njegovom zalaganju i naporima tokom Darfur krize, osnovavši (zajedno sa dosta kolega, između ostalih Bred Pit i Met Dejmon) humanitarnu organizaciju “Not on our watch”  posvećenu pomaganju raseljenim, prognanim, ranjivim i marginalizovanim ljudima širom sveta.

Priča se da mu je trenutna rezidencija u Italiji, kraj jezera Como, gde poseduje dve vile – vilu Oleandra iz 18 veka, kupljenu 2001. i  koja ima 25 soba i obližnju vilu Margerita, kupljenu 2005. Na taj korak se odlučio zbog odlične hrane, prelepe arhitekture i prijatnih ljudi, kao i činjenice da je vila Oleandra “nešto najlepše što je ikada video”.

U svojoj bogatoj karijeri, snimio je i neke od filmova koje bi rado zaboravio, poput “Return to Horror High”, “Retturn of the Killer Tomatoes!” i “Grizzly II: The Predator”, sa sve, tada karakterističnom, smešnom frizurom.

Zanimljiv podatak je i njegova reakcija na, svojevremeno, tvrdnju i pisanje magazina Elle da mu je fetiš mirisanje ispod pazuha. Pomenuti magazin se izvinio, nakon Klunijevog primljenog pisma: “Ne mogu da tužim. Nema zlonamerne namere. Ni krivičnih optužbi, očigledno. Nije velika stvar. Pretpostavljam da mogu da okupim momke i jajima vam gađamo kuću”.

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • When you are in a not good position and have no money to get out from that point, you would need to receive the credit loans. Just because it should help you definitely. I get bank loan every time I need and feel myself OK because of that.

Facebook