Objekti pažnje

Znaci internet prevare

Znaci internet prevare
Podeli dalje

U ovo moderno doba, osim tehnologije, (nažalost) napredovala je i prevara, pa se tako danas susrećemo sa “internet” znacima neverstva. Zaboravite tragove šminke na košulji, poruke u džepu sakoa ili pantalona i tome slično; na scenu su stupili neki drugi signali.
 
 

momak za kompjuteromU ovo moderno doba, osim tehnologije, (nažalost) napredovala je i prevara, pa se tako danas susrećemo sa “internet” znacima neverstva. Zaboravite tragove šminke na košulji, poruke u džepu sakoa ili pantalona i tome slično; na scenu su stupili neki drugi signali.
 
–    Brisanje istorije. Učestalo uklanjanje posećenih adresa, kao i brisanje SMS poruka odmah po čitanju budi sumnju; prosto nije u ljudskoj prirodi da se tako nešto radi, osim ako nije u pitanju tendenciozno uklanjanje nepoželjnog, za Vas, sadržaja.
–    Ograničen pristup. Promenjena e-mail adresa ili lozinka za pristup kompjuteru često je znak da se nešto dešava Vama ispred nosa, takoreći. Nekada davno, ljubavnici su svoju vezu održavali slanjem i primanjem pisama; danas je to pojednostavljeno slanjem mailova. Parovi koji nemaju šta da kriju, nemaju razloga da kriju svoje mail naloge jedan od drugoga, zar ne?
–    Gašenje računara. Spuštanje prozorčića ili gašenje računara kad zakoračite u prostoriju, siguran je znak da Vaš dragi ne želi da bude “uhvaćen” u nečemu. To može biti slanje maila kompromitujuće sadržine ili, još gore, direktna komunikacija putem chatova (yahoo, msn,gtalk i slično). Ako nije pogrešno, ne treba da se skriva.
–    Prisustvo na “netu” u kasno doba. Da li se događa da se Vaš dragi u kasne sate konektuje na internet i po završetku ukloni sve tragove tog “izlaska”? Nevera ne mora uvek biti fizička; danas čak i otvaranje profila, za koje Vi ne znate, na raznim socijalnim mrežama radi upoznavanja i druženja sa ljudima, može dovesti do kasnijeg ličnog kontakta i ozbiljnijeg problema. Koji drugi razlog može biti postojanje profila na Facebook-u/MySpace-u ili gde bilo , a da Vi za njega ne znate ili niste međusobni prijatelji?

U svakom slučaju,
diskrecija i opreznost nisu uvek znaci za neveru, međutim, jedno je primenjivati tako nešto u poslovnom okruženju, a sasvim drugo u zajedničkom domu. Ako i primetite nešto od pomenutih znakova, konfrontirajte se sa partnerom, kako biste izbegli svaku sumnju ili otkrili problem na samom početku. U najboljem slučaju, napravite dogovor i precizirajte internet odnos koji odgovara oboma.
 
 

Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • blago svingerima, oni sve svoje zelje i nagone upraznjavaju u dogovoru. Dogovor kucu gradi. Ako nema dogovora oko ispunjavanja zelja jedno drugome, a zelja za dozivljajem i avanturom sa nekom trecom osobom moze biti zelja, onda je prevara opravdana. Prevara je odgovor na bednjak od zivota, otpor represiji, i dusevnoj pustosi. Naravno, ne treba se srozati pa spasti sa konja na magarca..