Gadžeti

Gadgeti u zimskom periodu

Gadgeti u zimskom periodu
Podeli dalje

gadgetiNiske temperature su uveliko najavile svoj dolazak i vreme je da se adekvatno za njih pripremimo. Pored nas samih, trebamo zaštititi i svoje omiljene gadgete, kako se ne bi prehladili i pokvarili.

Niske temperature su uveliko najavile svoj dolazak i vreme je da se adekvatno za njih pripremimo. Pored nas samih, trebamo zaštititi i svoje omiljene gadgete, kako se ne bi prehladili i pokvarili.
Izbegavajte da svoje omiljene tehnološke sprave ostavljate u automobilu, jer svako duže izlaganje niskim temperaturama, može oštetiti ekran i zamrznuti hard drive. Ako baš morate, utoplite svoj mobilni, tablet, eksterni hard disc ili laptop u džemper, jaknu, ili ćebe (ako ga imate u kolima).

Nemojte nikada ostavljati svoj laptop u sleep modu. Sa jedne strane, ovako će laptop ostati zagrejan, ali ujedno povećavate rizik od kvara – bilo baterije, bilo samog računara ili podataka koji su u njemu, dok ste u pokretu. Najbezbednije je da vam je računar ugašen i dobro ušuškan. Takođe, pre nego što ga ponovo uključite, zagrejte ga utopljavanjem ili ga ostavite da se prilagodi sobnoj temperaturi. Na taj način, smanjujete rizik od pojave kondenzacije koja može oštetiti komponente računara.

Ne zaboravljajte da nosite sa sobom i punjač. Hladno vreme utiče da se baterija na gadgetima brže troši, tako da je dobro uvek imati rezervni punjač ili bateriju, u slučaju nekih nepredviđenih situacija.

Kada su u pitanju mobilni telefoni i tableti, imajte na umu da su im ekrani izuzetno osetljivi i stoga je najbolje držati ih uz telo, u unutrašnjem džepu, na primer. Dobro bi bilo da kupite i adekvatnu futrolu, kako biste dodatno zaštitili svoje tech ljubimce.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook