Gadžeti

Nakit koji štiti od napada

Nakit koji štiti od napada
Podeli dalje

Na sreću žena širom sveta, osmišljen je pametan nakit koji štiti od napada – modni dodatak koji bi uskoro sve mogle da nosimo.

 


Athena je višestruko korisni modni dodatak – pored toga što oplemenjuje naš izbor garderobe i može se nositi kao šal, komad odeće pa i ogrlica, ovaj nakit štiti od eventualnih napada samo jednim potezom.

Athena je uređaj koji pritiskom na dugme emituje veoma glasan alarm i automatski šalje sms sa trenutnom lokaciju onom kontaktu ili kontaktima koji su navedeni za hitan slučaj.

nakit-koji-štiti-od-napada-v

Uređaj je osmislila Yasmine Mustafa u saradnji sa partnerima, a inspiraciju je dobila nakon puta kroz Južnu Ameriku na koji se sama otisnula, na kom je saznala koliko su česti i učestali napadi na žene.

 

„Nijedna žena ne bi trebalo da menja svoj stil života, menja ponašanje ili nosi uređaje za zaštitu kako bi bila sigurna. Naš cilj je da pomognemo u kreiranju takvog društva u kom je to realnost. U međuvremenu, obavezali smo se da pomognemo u kreiranju te promene“, napisala je Yasmine u svojoj poruci na Indiegogo strani, gde se prikuplja novac za realizaciju projekta.

 

Uz aplikacije poput Virtuelni pratilac, ovi i slični poduhvati i projekti vraćaju veru u ljude i pravljenje sveta malo boljim i sigurnijim mestom.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook