Mobilni telefoni

Samsung Galaxy SII

Samsung Galaxy SII
Podeli dalje

Niko nije mogao da predvidi uspeh modela Galaxy S, a on je postigao fenomenalnu prodaju. Ovaj model je bez ikakve sumnje najprodavaniji uređaj koji je povećao udeo kada je u pitanju tržište Android telefona, ali je takođe doneo i određene probleme kompaniji Samsung. Niko nije očekivao tako veliki uspeh i, shodno tome, niko nije očekivao da će potražnja za njim biti tako velika.

Niko nije mogao da predvidi uspeh modela Galaxy S, a on je postigao fenomenalnu prodaju. Ovaj model je bez ikakve sumnje najprodavaniji uređaj koji je povećao udeo kada je u pitanju tržište Android telefona, ali je takođe doneo i određene probleme kompaniji Samsung. Niko nije očekivao tako veliki uspeh i, shodno tome, niko nije očekivao da će potražnja za njim biti tako velika. Kompanija je donekle izneverila nedostatkom Super AMOLED ekrana, nedostatka koji nije obezbedio veliku prodaju: potražnja za modelom je visoka, ali na mnogim tržištima jednostavno nema dovoljno jedinica.

Budući da se radi o vodećem modelu, on definiše budućeg kupca: prvo, to su oni kupci koji kupuju najnovije i najbolje modele koji će sigurno biti zainteresovani za ovaj model. Druga kategorija kupaca su zaljubljenici u tehnološka dostignuća kojima su performanse telefona najbitnija stvar. Za njih ovaj telefon nudi sve što je potrebno i jednostavno ne postoji drugi telefon koji nudi iste specifikacije. Model će takođe biti zanimljiv za pragmatične kupce budući da je ovo dugoročni, moderan model koji neće zahtevati zamenu.

Dizajn, veličina, kontrole

Budući da je telefon dobio veću površinu, postao je tanji pa ga sada odlikuje impresivnih 8.5mm (u zvaničnom saopštenju navodi se da je to 8.49 mm, ali tolika preciznost nije potrebna), što ovaj telefon čini jednim od najtanjih na tržištu. Bez sumnje podseća na Sony Ericsson Arc, čija je debljina 8.7mm i koji takođe izgleda tanak, a sve ovo menja način zapažanja telefona i dovodi do toga da on deluje još impresivnije. Zaboravljeni trend koji je korišćen samo pre nekoliko godina je ponovno rađanje tržišta smart telefona. Sećate li se Samsung-ove Ultra linije i pre toga modela čija je debljina bila 9mm i koji je smatran vrhunskim modelom. Istorija se ponavlja.

Galaxy S II koristi DNIe+ tehnologiju, zbog koje je i dobio plus u nazivu. To je procesor koji renderuje bilo koju grafiku, npr. fotografije, slike, video sadržaje da ih načini da izgledaju bolje na ekranu telefona. Slična tehnologija je korišćena kod svih Samsung TV uređaja. Dimenzije telefona su – 125.3 x 66.1 x 8.5mm (Galaxy S – 122.4 x 64.2 x 9.9mm) a težak je 116 grama.

Ukoliko se pitate zašto je zadnja strana izrađena od plastike, odgovor je jednostavan. Kada aktivno koristite telefon (gledate video sadržaje, preuzimate ili prebacujete velike fajlove) zadnji poklopac se značajno zagreva. Da je izrađena od metala ne biste bili u mogućnosti da dotaknete telefon, ispekli biste se. Struktura mobilnog telefona od plastike ima svrhu pasivnog hladnjaka. Iako ne može da spreči zagrevanje, sigurno je da se ne možete opeći. Najvrelija tačka je oko kamere.

Telefon poseduje kameru sa prednje strane rezolucije 2MP, senzore blizine i osvetljenja. Taster Home je mehanički, dok su tasteri menija i taster Back senzorski. Sa leve strane se nalazi taster za regulaciju jačine zvuka dok se sa desne nalazi taster Power. I dalje nije dostupan taster kamere već se ona aktivira iz menija.

Sa gornje strane se nalazi 3.5 mm priključak slušalica, dok je microUSB slot pomeren na donju stranu. Sa zadnje strane se nalazi 8MP kamera kao i LED blic, dok je ispod zvučnik.

Ekran

Veličina ekrana je 4.3“ (prethodni model je karakterisala dužina dijagonale ekrana od 4“, ali je ova razlika takva da je primećujete na prvi pogled). Rezolucija ekrana je 800×480 piksela i ekran može da prikaže 16 miliona boja. Sa pragmatične tačke gledišta ekran je veoma zgodan jer vrši automatsko podešavanje jačine osvetljenja u zavisnosti od osvetljenja. Stakleni sloj preko ekrana je otvrdnut i ne presijava se. Ekran je izrađen tako da u teoriji na njemu ne ostaju otisci prstiju – slično rešenje kao što je ono koje je korišćeno u okviru Apple iPhone uređaja.
Telefoni kompanije Samsung koriste VibeZ karakteristiku tako da sam telefon lagano vibrira potvrđujući vašu akciju.
Ekran može da prikaže 16 tekstualnih i 3 servisne linije ali je moguće povećati ovaj broj do 24 linija prilikom čitanja poruke, u zavisnosti od veličine slova koja ste odabrali. Veličina slova može se podešavati putem kontrola za jačinu zvuka od velikih do malih. Ono što je bitno jeste da za razliku od većine ostalih ponuda ovaj telefon podržava i prikaz zaista velikih slova koji se mogu pročitati sa bilo koje razdaljine, što je veliki plus za uređaj.

Naš model koristi Li-Ion-sku bateriju kapaciteta 1650mAh. Proizvođač tvrdi da telefon može da obezbedi 350 časova rada u režimu mirovanja, odnosno 6.5 sati razgovora. U realnim uslovima baterija uređaja traje oko jedan dan. Za potpuno punjenje baterije telefona je potrebno oko 3 sata.

Nekonvertovana video reprodukcija je moguća u trajanju od 8.5 časova. Baterija uređaja obezbeđuje 30 časova reprodukcije zvuka.

Telefon se isporučuje sa 16GB ugrađene memorije (planirana verzija sa 32GB) – dok je korisniku na raspolaganju oko 14GB memorije. Memorijska kartica se prikazuje kao posebna sekcija ali možete ih obe videti u isto vreme. Menadžer fajlova vam omogućava da kopirate fajlove sa i na memorijsku kartu. Prilikom testiranja nije bilo nikakvih problema pri radu sa microSD memorijskom karticom kapaciteta 32GB. Memorijska kartica se ne može menjati bez isključenja telefona.

Od 1GB sistemske memorije oko 800 MB je dostupno nakon inicijalnog pokretanja uređaja, što je dovoljno za sve aplikacije. Ovo je jedan od najboljih modela na tržištu po količini sistemske memorije koja je dostupna na tržištu.

Performanse
U okviru interfejsa kamere modela Galaxy SII postoji jedna ali bitna karakteristika. On se može menjati iz horizontalnog u vertikalni u zavisnosti od toga kako držite telefon.
Zoom je digitalni, do x4. Za aktiviranje zuma potrebno je da prevučete prst po ekranu do željene tačke. Kvalitet zumiranja je osrednji.
Režimi rada blica – automatic, always on, disabled.
Režimi fotografisanja One Shot (podrazumevani), Beauty (ovaj filter uklanja defekte kože), Smile Shot (traži osmehe i reaguje na njih), Panorama, Action Shot (za ljude ili objekte u pokretu) i Cartoon (ovaj filter pretvara sliku u grafički prikaz).

Režimi scena: Portrait, Landscape, Night, Sports, Party/Indoor, Beach/Snow, Sunset, Dawn, Fall color, Firework, Text, Candelight i Backlight.

Ekspozicija opsega od -2 to +2.

Foc+kus – auto, face i macro.

Dostupan je i tajmer za 2, 5 i 10 sekundi.

Efekti – negative image, black and white, sepia.

Dostupne rezolucije 8MP (3264 x 2448), 6.5W (3264 x 1968), 7M (3072 x 2304), 5.7W (3072×1856) i niže.

Uravnoteženje belog – Day, Cloudy, Incandescent, Fluorescent.

ISO – auto, 100, 200, 400, 800.

Video. Pored 1280×720 rezolucije sada na raspolaganju imamo i 1920×1080 (1080p). U opciji za svojstva fajlova možemo videti da je video kreiran pri brzini od 30 kadrova u sekundi, ali da je rezultujući video pomalo secka. I smanjenejm rezolucije ostaje isti problem koji bi mogao da bude izazvan promenljivim bitrate-om. Možete uporediti kvalitet videa sa onim kod modela Galaxy S (i9003). Autofokus je uvek uključen tokom snimanja, ali ne može uvek pravilno da se fokusira na objekat. Međutim, sve u svemu, kvalitet je na istom nivou kao kod konkurencije ili bolji.

 
Izvor: Mobilni svet

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook

@organvlasti
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
 • Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
 • Odlazak legende 🖤
.
.
.
#janebirkin #modnaikona #zenezenama
 • Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach
.
.
.
#savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
2 sedmice ago
View on Instagram |
1/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
1 mesec ago
View on Instagram |
2/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
3 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
3 meseca ago
View on Instagram |
4/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
4 meseca ago
View on Instagram |
5/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
4 meseca ago
View on Instagram |
6/9
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu? . . . #instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
5 meseci ago
View on Instagram |
7/9
Odlazak legende 🖤 . . . #janebirkin #modnaikona #zenezenama
5 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach . . . #savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
5 meseci ago
View on Instagram |
9/9
@organvlasti
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
 • Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
 • Odlazak legende 🖤
.
.
.
#janebirkin #modnaikona #zenezenama
 • Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach
.
.
.
#savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
2 sedmice ago
View on Instagram |
1/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
1 mesec ago
View on Instagram |
2/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
3 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
3 meseca ago
View on Instagram |
4/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
4 meseca ago
View on Instagram |
5/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
4 meseca ago
View on Instagram |
6/9
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu?
.
.
.
#instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
Pa, lepo je rekla 💗Spremne za #BarbieMovie avanturu? . . . #instacitati #twittercitati #poukadana #znakoviporrdputa #barbiemanija
5 meseci ago
View on Instagram |
7/9
Odlazak legende 🖤 . . . #janebirkin #modnaikona #zenezenama
5 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Poruka dana, nedelje, godine.Jedna jedina Emma Thompson i biser mudrosti ✨Preuzeto sa TT naloga: Dana Berger | Acting coach . . . #savetdana #mozeiovako #zenakapodrska #vaznoje
5 meseci ago
View on Instagram |
9/9