Mobilni telefoni

Sony Ericsson W508

Sony Ericsson W508
Podeli dalje

Izvor: Mobilni svet

Sony Ericsson W508 namenjen je onima koji traže muzički orijentisane telefone na preklop sa relativno jednostavnim dizajnom – drugim rečima, ovaj model nije namenjen mladima koji obično traže modele kao što je Sony Ericsson W380, iako neki idu tako daleko da tvrde da model W508 menja ovaj drugi. Međutim, u stvarnosti nema sličnosti među njima, niti u smislu pozicioniranja niti u smislu karakteristika. Možda ovaj model ima za cilj da donese nešto novo?

 

 

Izvor: Mobilni svet

Sony Ericsson W508 namenjen je onima koji traže muzički orijentisane telefone na preklop sa relativno jednostavnim dizajnom – drugim rečima, ovaj model nije namenjen mladima koji obično traže modele kao što je Sony Ericsson W380, iako neki idu tako daleko da tvrde da model W508 menja ovaj drugi. Međutim, u stvarnosti nema sličnosti među njima, niti u smislu pozicioniranja niti u smislu karakteristika. Možda ovaj model ima za cilj da donese nešto novo? Kako se ispostavilo, W508 je samostalna ponuda koja je prvobitno dizajnirana sa jednim ciljem na umu – da ojača portfolio proizvođača a njegova svrha se nije mnogo izmenila od tada. Model nije povučen ali vreme koje su odabrali za njegovo predstavljanje dovelo je do nekih zanimljivih posledica.

 

Dizajn, veličina, kontrole

Dizajn modela W508 definitivno prati korake Sony Ericsson W980, karakteriše ga isti raspored kontrola koje su osetljive na dodir. Dostupan je u dve boje – siva i bela. Boja dodatne maske koja se isporučuje u prodajnom paketu varira u zavisnosti od regiona u kojem se nalazite. Na primer, sivi telefon se isporučuje sa nekom od sledećih boja: narandžasta, zelena, ljubičasta ili tamno siva. Dok su za belu varijantu dostupne sledeće boje: Midnight Summer, Splashed Art, Radial Blue ili Street Hip-Hop.
Masku je veoma lako zameniti a sve što je potrebno jeste da je zakačite noktima, ne odaje utisak labavosti ili nesigurnosti. Sve u svemu, W508 karakteriše odličan kvalitet izrade, a nama se posebno dopao kvalitet plastike. Njegovu sjajnu prednju površinu prati matirana plastika sa zadnje strane slična onoj koja je korišćena i kod drugih Samsung brendiranih telefona.
Dimenzije telefona su 93.5x50x14mm dok je njegova težina 98 grama, ali zahvaljujući srebrnoj traci po sredini ovaj telefon se čini tanjim nego što jeste. Sa gornje strane uređaja nalazi se otvor za provlačenje trake za nošenje telefona oko vrata.


Ekran

Ekran modela W508 može prikazati do 262.144 boje pri 240×320 piksela rezoluciji (2.2’’ dijagonala, 34x46mm, TFT). Ova veličina ekrana omogućava prikaz do 9 tekstualnih linija i 4 servisne linije u većini režima (moguće je ubaciti i više informacija pri surfovanju Web-om ili radu sa email-om). Sve zajedno, ekran je zaista fantastičan – bili smo više nego zadovoljni njegovom reprodukcijom boja i načinu na koji se ponaša pri direktnim sunčevim zracima.
 

Tastatura

Tastatura modela W508 je bazirana na dizajnu pojedinačne ploče pri čemu su svi tasteri međusobno odvojeni gumenim umecima, što doprinosi sveukupnoj lakoći korišćenja. Pozadinsko osvetljenje telefona čini da on izgleda još bolje i dok mnogi smatraju da je osvetljenje tastature nedovoljno prema nama je ono sasvim zadovoljavajuće za većinu zadataka. Pritiskom navigacionog tastera na gore radite istu stvar kao i prtiskom posvećenog tastera Walkman-a, iako ga možete reprogramirati za bilo koju drugu karakteristiku ili aplikaciju.
 

Baterija

Za razliku od prethodnih ponuda koje su koristile Li-Pol baterije, W508 koristi Li-Ion-sku jedinicu kapaciteta 920mAh (BST-39). Kako proizvođač tvrdi ova baterija modelu W508 obezbeđuje 400 sati rada u režimu mirovanja kao i četiri časa razgovora. Bateriji modela Sony Ericsson W508 je potrebno oko 2.5 časa da se u potpunosti napuni.
 

Memorija, memorijske kartice

W508 se isporučuje sa 100Mb memorije koja je dostupna korisniku. Prodajno pakovanje uključuje M2 memorijsku karticu kapaciteta 1Gb koju možete zameniti bez isključenja telefona. Makismalni kapacitet kartice koji telefon podržava je 16Gb.

Povezivanje

USB
Po USB povezivanju prisiljeni ste da izaberete tip konekcije – naročito da li želite da pristupite podacima uskladištenim na memorijskoj kartici ili želite da upravljate telefonom, ili pak aktivirate režim štampanja. Za prvi režim koji smo pomenuli ranije uređaj se isključuje i tada dobijate pristup sadržaju interne memorije telefona. Maksimalna brzina prenosa podataka je 2Mb/s. Ukoliko pak želite da svoj uređaj koristite kao modem, u tom slučaju odaberite drugu opciju, pri čemu ćete imati mogućnosti da isprobate različita USB podešavanja kada ste online.
 

Kamera

Telefon je opremljen sa 3.2 MP kamerom sa CMOS matricom bez auto fokusa. Uređaj podržava četiri moguće rezolucije – 2048×1536, 1632×1224, 1280×960 i 640×480 piksela. Postoje dva tipa kompresije podataka, Normal i Fine. Većina prikazanih fotografija je urađena u Fine kvalitetu. Interfejs kamere je postavljen vertikalno; obzirom da telefon ne poseduje bočno postavljen tatser okidača ova funkcija se izvodi pritiskom „OK“ tastera.
 

Video

Video sadržaji se mogu snimati u rezolucijama 320×240 i 176×144 piksela pri 30fps (3GP). Trajanje klipa može biti ograničeno (10 sekundi) ili neograničeno. Kvalitet video snimaka koji natsaju modelom W508 je prosečan i bilo bi mnogo bolje da je dostupna opcija snimanja video klipova u VGA rezoluciji ali na žalost ona ne postoji.
 

Muzički odeljak

W508 koristi najsofisticiranju ponudu na tržištu kada su u pitanju plejeri za reprodukciju muzičkih sadržaja – Walkman 3.0. Ova verzija donosi veliki broj unapređenja kao i što su na primer vizuelizacije ekvilajzera. Pored toga plejer je isti kao onaj koji postoji kod modela Sony Ericsson W910.
 

SensMe.
Kao dodatak podrazumevanom paketu karkaterisitka koje donosi treće izdanje Walkman aplikacije, Sony Ericsson W508 se isporučuje sa SensMe funkcionalnošću – u pitanju je vrsta liste pesama koja mapira sve numere koje su sačuvane u vašoj muzičkoj biblioteci i nudi spremne za korišćenje liste pesama sa koherentnim numerama u njima. Nemate potrebu da vršite tagovanje svih pesama jer je Sony Ericsson kreirao vrlo zgodnu aplikaciju za ovu svrhu – Sony Media Manager. Prednost ovog Media Manager-a je u tome što može da manipuliše i memorijskim karticama tako da nije neophodno da povezujete uređaj sa personalnim računarom. Potrebno je oko 20 minuta da se obradi muzička kolekcija čiji je obim oko 1.5Gb. Pored toga, ova aplikacija omogućava i da vršite konvertovanje vaših fotografija i video sadržaja za telefon.
 

Da li je SensMe funkcionalnost interesantna za nas? Definitivno jeste. Mape pesama karakterišu tačkice (vaše muzičke numere) prikazujući koliko različitih numera imate na jednoj od dve skale. Možete se kretati kroz ove tačkice i svaki put kada označite neku od njih, ona će biti istaknuta i numera će se reprodukovati. Međutim, opseg pokriva nekoliko tačkica (ili numera, kako vam se više sviđa) tako da pritiskom tastera OK sastavićete listu pesama koje su karakteristične po određenom raspoloženju ili brzini. Veoma će vam se svideti sposobnost telefona da odabere muziku koja najviše odgovara pojedinim raspoloženjima.
 

Walkman 3.0 rezime. Pored značajnih unapređenja u odnosu na Walkman 2.0, nova verzija poseduje DRM 2.0 podršku kao i podršku za MTP, koja omogućava direktne transfere muzike sa Windows Media Player-om.

Uređaj locira sve fajlove i direktorijume – i zatim sakuplja neophodne podatke iz ID3 tagova. Podržani zvučni formati su MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV, WMA i m4a. Ne postoji ograničenje po pitanju bitrate-a tako da možete upload-ovati i fajlove sa promenljivim bitrate-om. Kompanija preporučuje korišćenje fajlova sa 192kbps bitrate-om.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook

@organvlasti
  • Ovo je za zatvor.Pravda za bišona 💙
.
.
.
#twitterinspo #satwittera
  • Nešto lepo za dobro jutro ☀️ šeruj i ulepšaj nekom dan ✨
.
.
.
#dobrojutro #pozitiva #nestolepo
  • Female rage: the musical
🫅
.
.
.
#zenskapodrska #mozeiovako #motivacija #znakoviporedputa #samonezno #samosvoja
  • Are you ready for it?Pariz dočekuje Taylor Swift koja, nakon par meseci pauze, nastavlja svoju svetsku turneju 🔥
.
.
.
#erastour #taylorswoft #swifties
  • Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
  • Ide leto, naučite osnove 😂@tavernakyclades 🔥
.
.
.
#leto #grzka #caciki #tzatziki
  • Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
  • Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️
.
.
.
#ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
  • Uspori.Odmori.Diši.💛
.
.
.
#malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
Ovo je za zatvor.Pravda za bišona 💙
.
.
.
#twitterinspo #satwittera
Ovo je za zatvor.Pravda za bišona 💙 . . . #twitterinspo #satwittera
2 sedmice ago
View on Instagram |
1/9
Nešto lepo za dobro jutro ☀️ šeruj i ulepšaj nekom dan ✨ . . . #dobrojutro #pozitiva #nestolepo
1 mesec ago
View on Instagram |
2/9
Female rage: the musical
🫅
.
.
.
#zenskapodrska #mozeiovako #motivacija #znakoviporedputa #samonezno #samosvoja
Female rage: the musical
🫅
.
.
.
#zenskapodrska #mozeiovako #motivacija #znakoviporedputa #samonezno #samosvoja
Female rage: the musical 🫅 . . . #zenskapodrska #mozeiovako #motivacija #znakoviporedputa #samonezno #samosvoja
2 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Are you ready for it?Pariz dočekuje Taylor Swift koja, nakon par meseci pauze, nastavlja svoju svetsku turneju 🔥 . . . #erastour #taylorswoft #swifties
2 meseca ago
View on Instagram |
4/9
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima! . . . #crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
2 meseca ago
View on Instagram |
5/9
Ide leto, naučite osnove 😂@tavernakyclades 🔥 . . . #leto #grzka #caciki #tzatziki
3 meseca ago
View on Instagram |
6/9
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
3 meseca ago
View on Instagram |
7/9
Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️
.
.
.
#ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️ . . . #ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
3 meseca ago
View on Instagram |
8/9
Uspori.Odmori.Diši.💛 . . . #malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
6 meseci ago
View on Instagram |
9/9