Mobilni telefoni

Virtuelni pratilac – aplikacija koja vas čuva kad šetate same noću!

Virtuelni pratilac – aplikacija koja vas čuva kad šetate same noću!
Podeli dalje

Čim smo saznali za nju, morali smo da je isprobamo! Virtuelni pratilac je aplikacija uz koju ste bezbedne dok ste same noću, a evo i kako!

 

Verni pratilac je besplatna aplikacija koja vas čini bezbednom kad god ste u pokretu i veoma je jednostavno koristiti je. Sve što treba da uradite jeste da, pre nego što krenete, obeležite svoju destinaciju i rutu, podelite je sa prijateljima ili članovima porodice (ne moraju imati instaliranu aplikaciju) kako bi mogli u svakom trenutku da vide gde se nalazite i kako napredujete sa dolaskom na željeno odredište, kao i da reaguju ako primete da se dešava nešto neuobičajeno.

Bilo da se vraćate kasno iz čitaonice, ostali ste duže kod prijateljice ili se sami vraćate iz noćnog provoda, virtuelni pratilac je tu da se postara da bezbedno stignete gde treba. Aplikaciju je osmislilo pet studenata Michigan univerziteta i to zato što im je dozlogrdilo da se žene plaše kad izađu i ostanu same noću.

virtuelni_pratilac_v1

 

U slučaju da ne idete ukucanom rutom, kasnite ili vam se nešto desi, padnete ili se povredite, kontakti koje ste obeležili će odmah primiti notifikaciju, a u slučaju da je u pitanju lažna uzbuna, imate 15 sekundi da aplikaciju obavestite o tome, inače se aktivira alarm koji treba da skrene pažnju i ukaže drugim ljudima da vam je neophodna pomoć.

 

Ako se desi da slučajno aktivirate alarm mode, postoje opcije da aplikaciju obavestite da je u pitanju greška ili ste se osećali nelagodno i bili nervozni.

virtuelni_pratilac_v

Virtuelni pratilac je zgodna aplikacija koja vam „jede“ bateriju zbog korišćenja GPS signala, ali vam čuva živce, kao i živce vaših kontakata, a to nema cenu. Ujedno, nije namenjena isključivo ženama, već je mogu koristiti i deca i muškarci, a možete je preuzeti ovde.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook