Računari i multimedija

10 godina Twittera

10 godina Twittera
Podeli dalje

Deluje prikladno da na prvih 10 godina Twittera napravimo rekapitulaciju i podsetimo se (možemo li?) kako je svet izgledao pre i nakon pojave ove popularne društvene mreže.

 

Na današnji dan 2006. godine,  sve je počelo jednim tvitom i čitava ljudska rasa je, od tada, povezana sa svim onim trenucima i stvarima koje su joj bitne. O da, nešto tako malo (uslovno rečeno) i bezazleno kao što je Twitter, danas je platforma koja briše sve fizičke i imaginarne granice, povezujući i dodirujući ljude širom sveta.

Od samo još jedne platforme za deljenje fotki kuca, maca i beba, za ovih 10 godina Twittera, platforma  je postala nezaobilazan kanal za praćenje i komunikaciju svega što se dešava u svetu, u realnom vremenu. Teško je zamisliti gledanje neke emisije bez njenog komentarisanja na Twitteru ili praćenje informacija o važno globalnoj situaciji, a da nije potekla upravo sa Twittera.

U čast prve (od mnogih) desetogodišnjice Twittera, evo kako su glasili prvi tvitovi nekih od najprisutnijih i najpopularnijih Twitter korisnika u Srbiji 🙂

 

Više o tome ko je popularan na srpskoj (a i šire) Twitter sceni i koga da zapratite, potražite na odličnom svetskom a našem servisu Tvitni.me.

10-godina-twittera


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook