Računari i multimedija

Besplatne radionice programiranja za decu

Besplatne radionice programiranja za decu
Podeli dalje

Jeste li znali da su organizovane besplatne radionice programiranja za decu i da je u toku prijavljivanje za njihovo pohađanje?

 

Počelo je prijavljivanje za besplatne radionice, čiji je cilj upoznavanje dece sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja putem pravljenja video igara i mobilnih aplikacija, po metodama razvijenim na američkom MIT institutu za tehnologiju.

 

Kako deca mogu sama napravitiI video igru ili mobilnu aplikaciju? Na koji način igranje igrica pretvoriti u osnovu za dalji mentalni i profesionalni razvoj dece?

 

Program će sadržati dve radionice prilagođene deci od 7 do 14 godina i svi polaznici će dobiti diplomu. Radionici će prisustvovati i roditelji, koji će imati priliku da od predstavnika Kliker centra i Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i može li se problem, kao što je predugo sedenje za računarima i igranje video igrica, pretvoriti u korisnu osnovu za njihov dalji razvoj.

 

besplatne-radionice-programiranja-za-decu-v

 

Prijavljivanje se obavlja na sajtu programiranjezadecu.com, a broj mesta je ograničen. Na radionicama će učestvovati i deca iz Svratišta za decu ulice. Na ovaj način Kliker centar pomaže i deci iz najugroženijih kategorija da se zainteresuju za programiranje i potencijalno iskoriste šansu kada 2020. godine u Evropi, po procenama Evropske komisije, bude nedostajalo 800.000 IT stručnjaka.

 

* Subota, 6. februar 2016. u 10h u “Startit Centru”, Beograd, Savska 5


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook