Računari i multimedija

Dve smrti zbog fotografisanja mobilnim telefonom

Dve smrti zbog fotografisanja mobilnim telefonom
Podeli dalje

U kojoj meri ne vodimo računa u kakvim se sve opasnim situacijama nalazimo zbog fotografisanja mobilnim telefonom, dokazuju i dva nedavna tragična slučaja u Americi.


Devojka od 25 godina i mladić od 26 godina su izgubili svoje živote pokušavajući da uslikaju trenutak koji su smatrali savršenim za fotografisanje.

dve_smrti_zbog_fotografisanja_mobilnim_telefonom_v

Anna Bachman iz Čikaga nastradala je dok ju je sestra, kod koje je bila u poseti,  fotografisala na obroncima Sunset Cliffs u San Dijegu, oglušivši se na jasno istaknuta upozorenja o opasnosti strme i klizave litice. Nesrećni slučaj se desio pre dva dana na mestu koje je veoma popularno među turistima i mladencima.

Svega nedelju dana pre ovog tužnog događaja, Ken Hoang iz Minesote nastradao je u pokušaju da dohvati mobilni telefon koji mu je ispao iz ruke i završio na ogradi mosta na kojem se nalazio, dok je fotografisao zaleđenu reku Chikago.

dve_smrti_zbog_fotografisanja_mobilnim_telefonom_v1

U potrazi za savršenim snimkom, onom ključnom fotografijom, potpuni nepromišljeno i neoprezno dovodimo sebe u vrlo ozbiljne i opasne situacije koje, ponekad, imaju i tragičan završetak. Koliko još juče, opasnosti koje su nas vrebale iza ćoška bile su da li će nas udariti auto dok prelazimo ulicu ili neko opljačkati u neosvetljenom sokaku; danas su to rizične situacije u kojima sami sebe dovodimo dok jurimo za fotografijama.

Bilo da smo u automobilu i opazimo savršen zalazak sunca dok vozimo preko mosta; prelazeći ulicu ugledamo neku neuobičajenu scenu ili situaciju; pokušavamo da ovekovečimo neki detalj iz ptičje perspektive ili bilo šta drugo..sve su to situacije koje nas potencijalno mogu koštati nečeg mnogo vrednijeg od jedne ili nekoliko fotografija koje će nam obezbediti lajkove, fejvove, šerove i trenutnu popularnost. Mogu nas koštati života.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook