Računari i multimedija

Generacijski jaz i društvene mreže

Generacijski jaz i društvene mreže
Podeli dalje

Generacijski jaz i društvene mreže nikada nisu bile slikovitije opisane, nego kroz ovaj kratak video o tinejdžerskoj opsednutosti sobom, novim tehnologijama i društvenim mrežama.

 

Poznata glumica Kirsten Dunst u ovom kratkom videu (koji je režirao Matthew Frost) „glumeći“ sebe upoznaje dve tinejdžerke potpuno opsednute sobom, selfijima i društvenim mrežama koje nemaju drugi cilj do skupljanja lajkova i novih pratilaca, uostalom, pogledajte i sami:

Sad malo zastanite i dobro razmislite: da li su u pitanju samo današnji klinci ili smo svi, u nekoj meri, postali opsednuti i zavisni o te pametne uređaje, lajkove, nove fanove i online narcisi? da su nam“online prepoznatljivost i popularnost“ postali stvar prestiža i nešto čemu stremimo? Čekiranje na popularnim mestima, gradovima, instagramisanje fancy klope ili selfie sa poznatim ličnostima, objavljivanje statusa sa prestižnih događaja i real time tvitovanje.. Postoji li neka granica i koja je prava mera svega toga što radimo online, sa kojim ciljem (ne mešati sa opisom posla community menagera i ljudima koji se bave online poslom)?

Kompleksna tema koju nismo pošteno ni načeli, ali su pitanja više nego jasna – a šta vi kažete?


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

  • Iako je ovoga bilo i pre, sada je povrsnost, postojanjem socijalnih medija- brzeg sireg dostupa informacija, dostigla jedan zavidan nivo . Ljudi su sve vise okupirani samim sobom, konverzacija se svela na price iz nekih paralelnih dimenzija gde dodirne tacaka skoro da ne postoje. Deca su samo preuzela i zive vrednosti koje su im nametnute, jer svako dete zeli toplinu, ljubav i paznju, zar ne?

Facebook