Računari i multimedija

Google menja politiku privatnosti

Google menja politiku privatnosti
Podeli dalje

google badKako je juče najavljeno na njihovom zvaničnom blogu, Google od prvog marta uvodi promene u uslovima i politici privatnosti, čime će im, našim logovanjem na jedan Google nalog, istovremeno biti dostupne sve informacije iz svih ostalih naloga koje imamo iz široke palete Googleovih sadržaja.
 

Kako je juče najavljeno na njihovom zvaničnom blogu, Google od prvog marta uvodi promene u uslovima i politici privatnosti, čime će im, našim logovanjem na jedan Google nalog, istovremeno biti dostupne sve informacije iz svih ostalih naloga koje imamo iz široke palete Googleovih sadržaja.

 

Između ostalog, navedeno je i sledeće:

Our new Privacy Policy makes clear that, if you’re signed in, we may combine information you’ve provided from one service with information from other services. In short, we’ll treat you as a single user across all our products, which will mean a simpler, more intuitive Google experience.

To sve u prevodu znači da će, sve one informacije za kojima tragate u pretraživaču, koje šaljete mailovima, klipove koje gledate na You Tubeu, sve što delite na Google+, pišete na Blogspotu, biti sakupljano na jednom mestu, a zarad nekih njihovih statističkih i drugih potreba. Ukratko, Google će nam do te mere legalno i dobrovoljno (jer, sami smo to dozvolili samim pristupom na bilo koji od njegovih sadržaja) zadirati u privatnost, zarad što detaljnijeg oglasnog targetiranja i veće zarade.

Ono što je, pored svega navedenog, dodatno loše jeste činjenica da je Google sam sebi ‘skočio u usta’ ovim potezom jer je sve što jeste danas izgradio na politici ‘Don’t be evil‘, u smislu da je obećao kako će uvek svoje korisnike stavljati ispred svojih ciljeva. Not!

Jedini način da informacije ne budu snimane i sakupljane jeste da, u situacijama kada tražimo neku informaciju ili gledamo neke klipove i ostali sadržaj na webu – ne budemo ulogovani na Google mail ili bilo koji drugi Google nalog.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook