Računari i multimedija

Internet patrola – prijavite i otklonite opasne online sadržaje

Internet patrola  – prijavite i otklonite opasne online sadržaje
Podeli dalje

Da li i koliko dovoljno brinemo za bezbednost dok smo mi ili naša deca ispred računara? Možda je vreme da postanemo internet patrola i neutrališemo opasan sadržaj iz vidokruga.


Da sve više vremena provodimo za računarima nije nikakva novost, već činjenica sa kojom se polako mire i najokoreliji protivnici upotrebe savremenih tehnologija. Povećana rasprostranjenost pametnih telefona i tablet uređaja koji u svakom trenutku imaju pristup internetu, dodatno su učinili svakodnevni život čoveka lakšim, jer se ogroman broj informacija u samo nekoliko dodira ekrana sliva na dlan korisnika.

Iako svesni da svi sadržaji koji kruže internetom nisu korisni i mogu biti veoma štetni i čak nelegalni, korisnici često zatvaraju oči pred onim sadržajima koji sadrže maltretiranje u virtualnom svetu i ostale oblike nasilja nad decom, seksualnu zloupotrebu decei pedofiliju.  Mnogi korisnici nisu svesni da mogu uticati da internet postane bezbednije mesto za sve korisnike, naročito decu.

Potpuno anonimnom prijavom pomenutih sadržaja, putem formulara koji se nalazi ovde, svaki korisnik interneta može učiniti naše online nebo za nijansu vedrijim.

internet_patrola_prijavite_i_otklonite_opasne_online_sadržaje_v

Pogledajte promo video Net Patrola (onlajn mehanizam za podnošenje prijava Centru za bezbedni internet koji je osnovan u svrhu prijema i obrade prijava o nelegalnim ili štetnim sadržajima na internetu), koji slikovito opisuje kako štetni sadržaji utiču na našu decu i na sve nas.

Ostavljanjem štetnih sadržaja na internetu, nastavlja se patnja žrtve online nasilja! Prijavite nelegalne sadržaje koji uznemiravaju Vas i Vašu okolinu!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook