Računari i multimedija

Kako napraviti facebook cover photo

Kako napraviti facebook cover photo
Kako će uskoro svi Facebook profili biti promenjeni i dobiti izgled omraženog novog Time Linea, vreme je da se pozabavimo i sa tom Facebook cover photo iliti naslovnom fotografijom.


Cover photo
je fotografija koja stoji u uzglavlju vašeg profila i može biti bilo šta – dokle god ne povređuje ničina autorska prava i treba da je dimenzija 851px x 315px, a najmanje 720px široka. Ovo je možda i jedina stvar kod novog Facebook izgleda koja mi se dopada – mogućnost da se nečija kreativnost izrazi na još jedan način. Neki ljudi stavljaju fotografije svoje porodice, kućnih ljubimaca; oni mlađi svoje omiljene muzičke/TV/filmske zvezde i slično. Oni maštovitiji, naslovne fotografije su napravili ovako (fotke preuzete odavde):
Jedan način je da željenu fotografiju ‘obradite’ u nekom od programa za obradu fotografije – Photoshop, Gimp, Paint; smanjite na zadate dimenzije i uploadujete je na Facebook. Ako ne želite da se time opterećujete, postoji nekoliko online aplikacija, koje nude jednostavno igranje sa odabranim fotografijama:

–    My fb covers, gde jednostavno uploadujete fotografiju i birate između 6 efekata, podešavate veličinu fotografije i imate mogućnost snimanja bez watermarka
–    Face it pages, gde pristupate unosom svoje mail adrese i dolazite do editora pomoću kojeg možete stvarati magiju, ili koristiti neke od njihovih postojećih templejta i prilagoditi ih svojim potrebama; dodavati logo, info podatke, URL i slično
–    Cover photo magic, korišćenje ove aplikacije omogućeno je prijavljivanjem preko Facebook naloga, a potom pristupate riznici templejta u okviru kojih dodajete fotografije pomoću drag and drop funkcije, podešavate veličinu fotografije i kad završite, sačuvate na svom računaru.

Ako ne želite ili nemate vremena za ovakvu vrstu posla, tu su web sajtovi sa već gotovim templejtima za cover photo:

 

–    First Covers
–    Canva
–    FB Profile Covers
–    Cover Photoz
–    F Cover Photos
–    Cover Photo Finder

Fb komentari

Facebook