Računari i multimedija

Kako napraviti facebook cover photo

Kako napraviti facebook cover photo
Podeli dalje

Kako će uskoro svi Facebook profili biti promenjeni i dobiti izgled omraženog novog Time Linea, vreme je da se pozabavimo i sa tom Facebook cover photo iliti naslovnom fotografijom.


Cover photo
je fotografija koja stoji u uzglavlju vašeg profila i može biti bilo šta – dokle god ne povređuje ničina autorska prava i treba da je dimenzija 851px x 315px, a najmanje 720px široka. Ovo je možda i jedina stvar kod novog Facebook izgleda koja mi se dopada – mogućnost da se nečija kreativnost izrazi na još jedan način. Neki ljudi stavljaju fotografije svoje porodice, kućnih ljubimaca; oni mlađi svoje omiljene muzičke/TV/filmske zvezde i slično. Oni maštovitiji, naslovne fotografije su napravili ovako (fotke preuzete odavde):
Jedan način je da željenu fotografiju ‘obradite’ u nekom od programa za obradu fotografije – Photoshop, Gimp, Paint; smanjite na zadate dimenzije i uploadujete je na Facebook. Ako ne želite da se time opterećujete, postoji nekoliko online aplikacija, koje nude jednostavno igranje sa odabranim fotografijama:

–    My fb covers, gde jednostavno uploadujete fotografiju i birate između 6 efekata, podešavate veličinu fotografije i imate mogućnost snimanja bez watermarka
–    Poster My Wall, zgodna web aplikacija koja vam omogućava da birate između predefinisanih šablona ili da napravite svoj facebook Cover od nule, što se kaže. 1500+ šablona osigurava da vam neće ponestati ideja za rad.

Ako iz nekog razloga ne želite ili nemate vremena za ovakvu vrstu posla, tu su web sajtovi sa već gotovim templejtima za cover photo:

–    First Covers
–    Canva
–    FB Profile Covers
–    F Cover Photos
–    Cover Photo Finder


Podeli dalje

2 komentara

Click here to post a comment

Facebook