Računari i multimedija

Novine u Facebook Page Timelineu

Novine u Facebook Page Timelineu
Podeli dalje

novine u facebook page timelineuGotovo iz dana u dan, content manageri i svi ostali koji vode Facebook Page stranice brendova imaju pune ruke posla, umnogome i zbog izmena koje ova društvena mreža pravi. Evo nekoliko novina koje su se pojavile poslednjih nekoliko dana.

Gotovo iz dana u dan, content manageri i svi ostali koji vode Facebook Page stranice brendova imaju pune ruke posla, umnogome i zbog izmena koje ova društvena mreža pravi. Evo nekoliko novina koje su se pojavile poslednjih nekoliko dana.
 

Koristeći fotografije, video klipove i statuse – sada je moguće napraviti filmove na novom Facebook Pageu. Timeline Movie Maker je aplikacija kojoj pristupate pomoću Facebook naloga i koja vam vrlo brzo napravi film kombinujući fotke, video klipove i statuse. Odabrane detalje je moguće menjati i prilagoditi vašim potrebama i porukama, takođe je moguće menjati i muziku i, nakon što završite sa svime – klikom na share film je podeljen na samom Facebooku. Timeline Movie Maker je odlična stvar za sve koji žele da svoje i/ili brend priče podele na kreativniji način. i, što je najvažnije, aplikacija je potpuno besplatna.

Druga novina (još uvek u beta verziji) jeste Instant Insights – opcija koja vam omogućava da, bez da idete do Page Insights, uz svaki post vidite postotak fanova do kojih ste time doprli. Tu, tačnije, postoje dve varijante – ukupan broj ljudi do kojih ste doprli, kao i procenat korisnika do kojih ste doprli kroz promociju – ako koristite kampanje na ovoj društvenoj mreži. Drugi detalji još uvek nisu poznati, ipak, samo je pitanje vremena.

Najsvežiju novinu predstavlja pet nivoa administrativnog pristupa Facebook pagea za brendove, a to su:

–    Top Level Administrator – Manager
–    Cintent Creator
–    Moderator
–    Advertiser
–    Insights Analyst

Menadžer je taj koji određuje stepen pristupa ostalim korisnicima, a privilegije svake opcije su sledeće:

 
 
 
Tu je i opcija zakazivanja vremena objave posta koja se može sačuvati i do šest meseci unapred: ukucate željenu poruku, kliknete na ikonicu sata u donjem levom uglu i odaberete željeni datum i godinu. Do sada ste za ovu opciju trebali koristiti druge servise, poput HootSuite ili Buffer, a sada je to moguće raditi direktno sa Facebooka.
 
 
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook