Računari i multimedija

Portal za roditelje – Facebookov način da zaštiti decu

Portal za roditelje – Facebookov način da zaštiti decu
Podeli dalje

Facebook je pokrenuo Portal za roditelje – online izvor informacija i praktičnih saveta koji će vama i vašem detetu pomoći da se snađete i bolje razumete ovu društvenu mrežu.

Samo u Americi, samoubistvo kod dece uzrasta 10 – 24 godine i dalje predstavlja drugi vodeći uzrok smrti, a društvene mreže su primarni način komunikacije ove uzrasne grupe. Zato i ne čudi što se Zuckeberg odlučio na ovaj potez, želeći da roditeljima pruži šansu da, kroz Portal za roditelje,  bolje razumeju online svet i tako nauče kako da zaštite svoje dete.

portal-za-roditelje-v
U okviru ove nove platforme, koja je već prevedena na gotovo sve jezike sveta, Facebook nudi – kako svoje – tako i savete stručnjaka za bezbednost na teme kao što su online pravila, sigurnosne i provere privatnosti, mere za prepoznavanje i sprečavanje vršnjačkog nasilja i još mnogo toga.

Pored svega toga, na Portalu za roditelje nalaze se i korisne opcije za samu decu, u okviru kojih se mogu detaljno informisati o tome šta je maltretiranje i vršnjačko nasilje, kako da se prema njemu postave i šta da urade ako su oni ili neko od njihovih prijatelja maltretirani.

portal-za-roditelje-v1

Ako Portal za roditelje pomogne samo i jednom detetu, spreči nasilje nad njim ili da ono samo pokuša da digne ruku na sebe, učinili su mnogo. Zato, podelite priču sa svima koje znate i pomozimo da ovaj koristan alat stigne u ruke svima onima kojima je potreban.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook