Računari i multimedija

Twitter saveti za početnike

Twitter saveti za početnike
Podeli dalje

Twitter saveti za početnike su tu da vas lako i jednostavno upute u svet mikro-blogginga i digitalni alat koji će vam višestruko koristiti 🙂

Twitter je nezaobilazna aplikacija za sve koji žele da su uvek i brzo u toku. Kako, iz dana u dan, dobija sve više poklonika, red je da novim pratiocima podelimo nekoliko korisnih saveta.
Twitter terminologija, u početku, može biti malo zbunjujuća, usled onih silnih skraćenica i znakova. Zato ćemo prvo odgonetnuti neke najčešće:

  • @ znak – uz određeno korisničko ime, služi za odgovor toj osobi i njegovom tweetu.
  • RT – retweet iliti ponavljanje nečijeg tweeta iliti komentara.
  • DM – jeste direktna poruka upućena konkretnom korisniku Twittera. Može se uputiti samo onoj osobi koja vas prati, ne svima (naročito pogodno svim onim poznatim ličnostima).
  • # znak (hashtag) služi za obeležavanje sve neke bitne tweetove za koje bi se neki korisnici zainteresovali. Sam Twitter ih grupiše prema zadatoj temi, radi daljeg lakšeg nalaženja.

 

Kompresovanje dugih linkova
Servisi poput TinyUrl, Goo.gl, Is.gd znatno skraćuju sve one «kilometarske» linkove, ostavljajući nam slobodne karaktere za poruke uz link. Takođe, upotrebom ovih servisa, dobijate i statističke podatke koliko puta i u kom periodu je Vaš link bio «kliknut».

Pišite smisleno

Kako imate svega 140 karaktera za iskazivanje svojih misli/ideja/predloga…, dobro razmislite pre pisanja istih. Naravno da nam ponekad svima treba svih 140, ali zauzimanjem svih slovnih mesta, onemogućavate drugima da Vas citiraju i proslede dalje, naročito ako imate nešto bitno i pametno da iskažete, a drugi zaslužuju da vide.

Save


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook