Računari i multimedija

WePad

WePad
Podeli dalje

Iako tvorac tvrdi da to nije, WePad je direktna konkurencija Apple-u i već se među poznavaocima ustoličio kao anti Ipad uređaj. U pitanju je gadget koji omogućava multitasking, ima Flash, slot za SD karticu, 2 USB slota, touch screen, kameru od 1.3 megapiksela, višestruki čitač kartica, pristup Android tržištu i još mnogo toga što sam iPad nema.
 

 

 

Iako tvorac tvrdi da to nije, WePad je direktna konkurencija Apple-u i već se među poznavaocima ustoličio kao anti Ipad uređaj. U pitanju je gadget koji omogućava multitasking, ima Flash, slot za SD karticu, 2 USB slota, touch screen, kameru od 1.3 megapiksela, višestruki čitač kartica, pristup Android tržištu i još mnogo toga što sam iPad nema. Zvanični parneri ove nemačke novotarije su Intel i Adobe.

 

WePad se oslanja na Linux osnovni softver i kompatibilan je sa Google Android i Flash aplikacijama. Istovremeno možete surfovati internetom, gledati You Tube klipove, proveravati poštu, družiti se sa prijateljima na Facebooku i još mnogo, mnogo toga. Predviđeno je da se ovaj tablet računar pusti u prodaju u julu mesecu, do kada će biti opremljen i kompletnim open office paketom.

Postoje dva različita modela – WiFi model sa 16GB memorije stajaće oko 450 evra, dok će 3G model sa 32GB memorije, GPS-om i punim HD ekranom stajati oko 570 evra. Kako su istakli u Neofoniji – maloj firmi od svega 180 zaposlenih, već ih je kontaktiralo više od 20.000 zainteresovanih kupaca ovog „većeg i boljeg iPad uništivača“. Za više detalja, pogledajte klip.

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook