Некатегоризовано

Državno prvenstvo u orijentiringu na Vlasini

Državno prvenstvo u orijentiringu na Vlasini
Podeli dalje

Državno prvenstvo u orijentiringu na VlasiniNa Vlasinskom jezeru ovog vikenda održava se Državno prvenstvo u orijentiringu, a uz podršku Coca-Cola Sistema, vode Rosa i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 

Na Vlasinskom jezeru ovog vikenda održava se Državno prvenstvo u orijentiringu, a uz podršku Coca-Cola Sistema, vode Rosa i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kao deo projekta „Promocija ekoturizma i zaštite životne sredine Vlasinskog jezera” koji su pokrenuli kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji i Coca-Cola Sistem, 21. i 22. septembra održaće se kup „Vlasinska Rosa“, kategorije srednja i duga distanca, kao i dve dečije trke. Cilj projekta je buđenje svesti o Vlasini kao atraktivnoj turističkoj destinaciji, a do sada je izrađen promotivni i edukativni materijal,  postavljena je  turistička signalizacija, zatim infobilbordi, obeleženo je oko 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, obezbeđena je oprema i obuka za rendžersku službu i pružaoce turističkih usluga. Izrađen je i internet portal Vlasina.rs, na kojem se svi zainteresovani mogu detaljnije informisati o turističkoj ponudi, dobiti sve servisne informacije i upoznati se sa neverovatnim prirodnim lepotama Vlasine.

Za one koji možda još ne znaju, orijentiring je sport u kojem takmičari uz pomoć mape i kompasa za najkraće moguće vreme, poseti unapred određeni broj tačaka koje su obeležene na terenu. Za razliku od atletskog krosa gde se trčanje u prirodi izvodi na obeleženoj stazi odredjene dužine, u orijentiringu se takmičari  kreću po nepoznatom terenu ili stazi uz korišćenje pomoćnih rekvizita  – mape i kompasa.

[youtube height=“360″ width=“640″]http://www.youtube.com/watch?v=OZOI9kKuA4I[/youtube]

Orijentiring je vrsta sporta koja ne iziskuje mnogo novca i može se izvoditi bilo gde i bilo kada, uz opremu za trčanje i mapu terena koji istražujete. Više o ovom sportu informišite se na sajtu Orijentiring saveza Srbije.

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook