Некатегоризовано

Festival Resonate

Festival Resonate
Podeli dalje

resonate festival

Resonate je festival koji će se po prvi put desiti u Beogradu 16.i 17. marta 2012. u Domu omladine, a zadatak je da postavi nove standarde u umetničkoj industriji, kreirajući novu platformu za umrežavanje, informisanje, saznavanje, deljenje i obrazovanje. 

Resonate je festival koji će se po prvi put desiti u Beogradu 16.i 17. marta 2012. u Domu omladine, a zadatak je da postavi nove standarde u umetničkoj industriji, kreirajući novu platformu za umrežavanje, informisanje, saznavanje, deljenje i obrazovanje. Okupiće priznate umetnike svetskog nivoa i pružiće mogućnost posetiocima/učesnicima festivala da se oprobaju u savremenim tehnologijama, kao i da učestvuju u debatama i radionicama, u cilju pozicioniranja u svetu umetnosti i kulture.
 
Resonate je više od festivala. On je i seminar eksperata i izložba vizuelnih umetnika.  Dovoljno je veliki da obuhvati oblasti koje se protežu od softverskog inžinjeringa do teorije vizuelnih umetnosti, ali je tu i da stvori most koji ima zadatak da spoji kulturno različite segmente umtničke i intelektualne scene i to kroz sveobuhvatne i višedisciplinarne pristupe.

Resonate dovodi:
–    20 predavača iz Evrope, Azije i Severne Amerike.
–    Saradnju sa nacionalnim i internacionalnim institutima.
–    Debate, radionice, panel diskusije, nastupe i koncerte.
– Dnevni i noćni program (DJ setovi, uživo Audio/Vizuelni nastupi i koncerti)
– U srcu Evrope, u gradu istorije i kulture – Beogradu.

Učesnici su najpoznatija imena savremene kreativne/elektronske scene u svetu:

Rafael Rozendaal – poseduje sajt koji je imao više od 15 miliona poseta u 2011. godini.
Josh Nimoy – zadužen za kreiranje vizuelnih efekata u filmu Tron.
Nicholas Felton – ključna figura u kreiranju novog Timeline-a na Facebook-u i zvanični je član Facebook tima.
United Visual Artists – kreirali su četiri svetske i festivalske turneje za Massive Attack, za the 100th Window turneju (2003), koja je bila najzapaženija od svih.
Jer Thorp – data-umetnik, rezident NYTimes i jedan od urednika WIRED UK.

Dnevni program će ugostiti najbolje predavače u oblasti savremene umetnosti i to kroz radionice u kojima će učestvovati gosti festivala.
Posetioci Resonate festivala će imati priliku da budu učesnici u radionicama koje su posvećene praktičnoj primeni novih tehnoloških dostignuća. Zadatak radionica je da uključe posetioce i da postignu rezultate u umrežavanju između posetioca i njihovih predavača.  Dve radionice koje će svakako privući veliku pažnju su radionice Andreasa Müllera i Niklas Roya.

Andreas Müller – „DMX/openFrameworks Lighting“ 
Za vreme radionice, Andreas će kroz osnove DMX-a, standardnog protokola za interakcijiu svetlosnih instalacija svih veličina i oblika, objasniti kako nekoliko različitih svetlosnih instalacija mogu da se kontrolišu i napisaće open Frameworks aplikaciju, koja preuzima kontrolu nad svetlosnim postavkama u okruženju. Učesnici u radionicama će imati priliku da se sami oprobaju u stvaranju softvera za kontrolu svetla.
Andreasova rana karijera obuhvata pet godina rada na poziciji Rich Media Director-a u svetski priznatom studiju Hi-ReS!, nakon čega je osnovao kompaniju Nanika zajedno sa osnivačem Hi-ReS!-a Florianom Schitom da bi se fokusirao na nove tehnologije.

 

Pored doprinosa nagrađivanim projektima Hi-ReS!-a, 2005. Godine dobio je prestižnu nagradu Tokyo Type Directors Club Grand Prix za rad „For All Seasons‚“, prvi i za sada jedini interaktivni rad koji je osvojio ovu nagradu. 2007, radovi „Wind“ i „SwimmingMessageSystem“ kreirani za lanac Nokia radnji su odabrani od strane Wired magazina da učestvuju na godišnjem Wired NextFest festivalu. 2009. godine, Nanika radila na revolucionarnom miksu interaktivnih i video vizuala za S/S 09 izložbu kompanije Diesel u Njujorku. U toku 2011, Nanika je svoju fascinaciju snažnim vizualima i naprednom tehnologijom iskazala na turneji benda Kasabian za čije pesme je uradila interaktivne vizuale.
Kao dobro poznata figura u svetu digitalne umetnosti, Andreas svoj izraz pronalazi u pomeranju granica digitalne ekspresije.

Niklas Roy – „Electronic Instant Photo Safari
U pitanju je low-tech, crno-bela kamera, koja prozivodi fotografije direktno na termalnom papiru. Za vreme radionice, kreator Niklas Roy će objasniti kako je dobio ideju za prozivodnju ove kamere, kako ona radi i kako ju je, zapravo, napravio. Ovaj uvod će pokriti i 8-bitni mikrokontroleri i analogna video tehnologija. Učesnici će imati priliku da oprobaju kameru u malom “photo safariju”, u galerijskom prostoru, kako bi svim posetiocima prikazali kako izgledaju finalni prozivodi.

Noćni program će ukrstiti uzbudljive bendove i DJ-eve u pokušaju da stvori svet u kome se suočavaju analogni i digitalni zvuk, što je u skladu s glavnom temom festivala.  Ulaznice su već u pretprodaji na Blagajni DOB, po specijalnoj pretprodajnoj ceni: pojedinačna 800 dinara, dvodnevna 1400 dinara!

Petak, 16. mart od 21h
anbb
(Alva Noto i Blixa Bargled)

Ime sastava se zaista piše malim slovima, ali su članovi veličine u svakom pogledu. Fantastična saradnja Blixe Bargelda i Carsten Nikolaia, dva vizionara iz dve generacije – Blixa je svima poznat kao lider i pevač Einsturzende Neubauten, mitske berlinske industrial-rock grupe koja je rodonačelnik ovog žanra, godinama je bio gitarista uz Nick Cavea i jedan od osnivača njegovih Bad Seeds; sa druge strane Karsten, brilijantni kompozitor nove elektronske muzike, rodom iz nekadašnje Istočne Nemačke, autor mnogih remiksa (od Bjork do Ryuichi Sakamotoa), kao i inteligentnih DJ nastupa. Ova nesvakidašnja kolaboracija koja nadilazi svačija očekivanja, zasnovana je na dva izdanja iz 2010: EP “Red Maruk Handshake” i LP “Mimikry” – ona čine celinu na osnovu koje se odvija jednoipočaspovni spektakl (ili antispektakl), u kome se muški glas dovodi do granica svojih mogućnosti, praćen apokaliptičnim zvečanjem elektronskih ritmova i ambijenata.

Subota, 17. mart od 21h
DJ Spooky, That Subliminal Kid
(uz gudački kvartet Diferente)
 
Paul D Miller nipošto nije samo DJ, nego zabavni filozof elektronskog zvuka. Jedan od skrivenih intelektualnih heroja savremene muzike – DJ Spooky, That Subliminal Kid (puno umetničko ime) – devedesetih je svojeručno stvarao američku školu “trip hopa”, da bi do sad uspeo da se druži i blisko sarađuje sa desetinama sjajnih autora, praveći muziku ili remikse svih umetničkih pravaca, od nove klasike preko hip hopa do avangardnog jazza.

DJ Spooky je ključni primer modernog umetnika – osvešćenog nomada u stalno promenljivom svetu. Ovaj model umetničke prakse nekako je upravo on preneo u popularnu muziku i do danas je ostao njegov najuverljiviji protagonista. Karakteristično poigravanje i studije svih žanrova crnačke muzike i stalno otkrivanje novih načina da se izrazi, kao i uspešni teoretski tekstovi koji su pratili svaku fazu u njegovom razvoju objašnjavajući i epohalne promene koje su zadesile popularnu kulturu (kapitalna knjiga “Rhythm Science”), privukli su pažnju najširih umetničkih krugova. Njegove teorije koje muziku stalno posmatraju u širem okruženju, kao deo ekološkog sistema, dovele su ga u priliku da izlaže kako u Andy Warhol muzeju, tako i na Venecijanskom bijenalu. Kompozicije posvećene sredini u kojoj živimo, kao što je “Terra Nova: Simfonia Antarctica”, od pre nekoliko godina, lansirale su novi trend sučeljavanja elektronike, jakih vizuelnih atrakcija i prirodnog zvuka gudačkih instrumenata.

Jedan od poslednjih, neumornih, istinskih mislećih revolucionara popularne muzike, Spooky se ne plaši da proba ništa – glavni novitet kog nam je doneo u prethodnih godinu dana jeste svirka zasnovana na mogućnostima iPhonea, sučeljena sa gudačima, i to je ono što ćemo slušati i gledati u Beogradu, u isto vreme kad je i ostatak sveta počeo da obraća pažnju na ovaj novi ludi koncept.

Posebno apelujemo na studente da provere s vremena na vreme i naš sajt  za sve vesti u vezi sa Resonate festivalom novih medija i potrude se da nabave propusnice na vreme, jer je broj mesta ograničen.

Novinarske akreditacije prihvatamo do 6. marta 2012. Molimo sve zainteresovane predstavnike medija da se akredituju jednostavnim popunjavanjem online formulara.

Vidimo se u u Domu Omladine, 16. i 17. Marta 2012.

Resonate online:
Resonate.io
twitter: @resonate_io
facebook: resonate.io

Osoba za kontakt je Galeb Nikačević Hasci-Jare (Email: galeb@resonate.io)

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook

@organvlasti
 • Uspori.Odmori.Diši.💛
.
.
.
#malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
 • B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
 • A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
Uspori.Odmori.Diši.💛 . . . #malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
3 sedmice ago
View on Instagram |
1/9
B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
B u k v a l n o. . . . #oscars2024 #barbi #vecvidjeno
1 mesec ago
View on Instagram |
2/9
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏 . . . #zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
2 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
3 meseca ago
View on Instagram |
4/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
4 meseca ago
View on Instagram |
5/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
5 meseci ago
View on Instagram |
6/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
5 meseci ago
View on Instagram |
7/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
7 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
7 meseci ago
View on Instagram |
9/9
@organvlasti
 • Uspori.Odmori.Diši.💛
.
.
.
#malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
 • B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
 • A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
Uspori.Odmori.Diši.💛 . . . #malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
3 sedmice ago
View on Instagram |
1/9
B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
B u k v a l n o. . . . #oscars2024 #barbi #vecvidjeno
1 mesec ago
View on Instagram |
2/9
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏 . . . #zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
2 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
3 meseca ago
View on Instagram |
4/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
4 meseca ago
View on Instagram |
5/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
5 meseci ago
View on Instagram |
6/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
5 meseci ago
View on Instagram |
7/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
7 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
7 meseci ago
View on Instagram |
9/9