Некатегоризовано

Igre i zvuci Balkana 26. oktobra u Beogradu

Igre i zvuci Balkana 26. oktobra u Beogradu
Podeli dalje

Plesni, muzičko-vizuelni spektakl „Igre i zvuci Balkana“ u izvođenju trupe „Una Saga Serbica biće premijerno izveden 26. oktobra 2013. godine u Sava Centru, sa početkom u 20 časova.

Projekat „Igre i zvuci Balkana” baziran je na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelnoj estetici sa ciljem da oživi, neguje i promoviše autentično nasleđe narodnih igara iz različitih delova Balkana.

U cilju podizanja kulturne svesti u zemlji i poboljšanja položaja naše kulture u svetu, autori projekta primenjuju modernu vizuelnu tehnologiju u svrhu predstavljanja tradicionalnog etno identiteta Balkana, želeći da pokažu da ovde ima mnogo mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi koji su spremni da na jedinstven i moderan način predstave naše kulturno nasleđe.

Trupa “Una Saga Serbica” broji 49 igrača među kojima su i plesači Narodnog pozorišta, baletske škole „Lujo Davičo„, kao i brojnih svetski priznatih plesnih škola. Ovaj projekat sa prvacima nacionalnog baleta Bojanom Žegarac, Sanjom Ninković, Milanom Rusom i Igorom Pastorom kao solistima, ostaće trajna vrednost u domenu kulture Republike Srbije. Reditelj projekta je Boško Đorđević, kompozitor je Slobodan Marković, dok se kao koreografi potpisuju Ana Krstić, Elena Gromilić, Mirko Knežević, Svetozar Krstić i Nebojša Gromilić. Kostime rade Irena Belojica i Ivana Vasić, dok je Vojkan Gostiljac zadužen za dizajn svetla i specijalne efekate, Dušan Jovović za 3D animacije i mapiranje prostora, a Vojislav Đorđević je 3D animator.

Za ljubitelje muzike i plesa i u saradnji sa trupom „Una Saga SerbicaOrgan Vlasti vam poklanja 3×2 karte za premijerno izvođenje 26. oktobra. Prva tri komentara dobiće po komplet karata za ovaj plesni, muzičko-vizuelni spektakl.


Podeli dalje
Tagovi

8 komentara

Click here to post a comment