Некатегоризовано

Kako povratiti sjaj i svežinu suvoj, ispucaloj kosi

Kako povratiti sjaj i svežinu suvoj, ispucaloj kosi
Podeli dalje

Zimsko vreme koje je za nama, verovatno je uticalo na kosu, ostavljajući je suvom, beživotnom i sklonu pucanju. Preporučljivo je da za takvu kosu koristimo hidrantni šampon i odgovarajući balsam, međutim, nekada samo to nije dovoljno. U narednim redovima, otkrićemo vam kako da odnegujete suvu i ispucalu kosu, u kućnoj varijanti i uz pomoć prirodnih sastojaka, nadohvat ruke.

 

 

 

Zimsko vreme koje je za nama, verovatno je uticalo na kosu, ostavljajući je suvom, beživotnom i sklonu pucanju. Preporučljivo je da za takvu kosu koristimo hidrantni šampon i odgovarajući balsam, međutim, nekada samo to nije dovoljno. U narednim redovima, otkrićemo vam kako da odnegujete suvu i ispucalu kosu, u kućnoj varijanti i uz pomoć prirodnih sastojaka, nadohvat ruke. Ovaj recept možete primenjivati i preko leto, kada je kosa pod uticajem sunca i hlora iz bazena.
 

Za pravljenje ove revitalizirajuće smese za kosu, biće Vam potrebno:

 
¼ šolje sode
¼ šolje svežeg soka od grejpa
¼ svežeg soka od narandže
¼ svežeg soka od limuna
par kapi eteričnog ulja kadulje.
 

Ako Vam je kosa dosta duga, dodajte još po 1/8 svakog sastojka, pomešajte i naspite u pripremljenu bocu sa raspršivačem.  Ovom smesom poprskajte celu kosu, kada je mokra, ostavite da deluje 2 do 4 minute, a potom završite sa šamponom i balsamom.  Postupak ponavljajte svake dve nedelje i primetićete kako Vam je kosa ponovo sveža, sjajna i negovana.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook