Некатегоризовано

Novosađanka u finalu konkursa IGoogle

Novosađanka u finalu konkursa IGoogle
Podeli dalje

Novosadjanka Vesna Stojaković je ušla u 6 najboljih tema na konkursu sajta Igoogle.com u izboru više od 3 500 radova iz 8 zemlje sveta. Radovi finalista biće izloženi u Saatchi galeriji u Londonu 23. juna 2009. kada će biti proglašen i najbolji od njih (kojeg bira žiri) a koji dobija nagradu od 5000 funti.

 

 

Novosadjanka Vesna Stojaković je ušla u 6 najboljih tema na konkursu sajta Igoogle.com u izboru više od 3 500 radova iz 8 zemlje sveta. Radovi finalista biće izloženi u Saatchi galeriji u Londonu 23. juna 2009. kada će biti proglašen i najbolji od njih (kojeg bira žiri) a koji dobija nagradu od 5000 funti. Kriterijumi po kojima se odabiraju učesnicu su: kreativnost, originalnost, povezanost 5 poslatih fotografija, tretiranje iGoogle formata. Glasanje je trajalo Od 11. juna do 17. juna u podne.

 

Vesna Stojaković, rođena 1980. godine. Student druge godine doktorskih studija Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta tehnićkih nauka, na smeru Arhitektura i urbanizam. Zaposlena kao asistent iz uže naučne oblasti Teorije i interpretacije prostora u arhitekturi i urbanizmu,  na istom fakultetu, na odeljenju za arhitekturu i urbanizam. Fotografijom se aktivno bavi proteklih 5 godina. U oblasti fotografije je nagradjivana i učestvovala u brojnim nacionalnim i međunarodnim izložbama. Učestvovala je i u izdanjima knjiga kao sto su ‘This Way Sebia’, ‘Lepe šume Srbije’ i slično. U budućem radu, osim klasične fotografije, želela bi da više vremena posveti istraživanju mogućnosti koje pruža  kombinovanje različitih izvora i načina umetničkog izražavanja kao sto su grafike, fotografije, slike, digitalni 2D i 3D alati i drugo.

 

Izvor: City Magazine


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook