Некатегоризовано

Objavljen program FEST-a

Objavljen program FEST-a
Podeli dalje

Naredno, 38. izdanje FEST-a biće održano od 19. do 28. februara u Sava Centru, Dvorani Kulturnog centra Beograda i u Kinoteci.
 
 
 
 

Naredno, 38. izdanje FEST-a biće održano od 19. do 28. februara u Sava Centru, Dvorani Kulturnog centra Beograda i u Kinoteci.

U okviru programa ovogodišnjeg FEST-a biće prikazano 70 filmova iz celog sveta, između ostalih nagrađeni filmovi na proteklim izdanjima festivala u Kanu, Veneciji, Berlinu, Torontu, kao i filmovi još neafirmisanih autora.

Filmovi će biti prikazani u okviru već poznatih programskih celina – Horizonti, takmičarski program Evropa van Evrope, Činjenice i slagalice, Svetionik / Otkrića i FantAzija – program u kom će poseban akcenat biti stavljen na novi izraelski film.

Ove godine FEST slavi 40 godina postojanja, pa se u skladu sa prvim sloganom Hrabri novi svet, ovogodišnje izdanje odvija pod sloganom Ohrabruje!

“Ovogodišnji FEST se, obeležavajući 40 godina postojanja, delimično vraća i želji i obavezi za ohrabrenjem… neophodnim u ovim vremenima sveta, nas, umetnosti, gripova, kriza… hrabrim, pametnim, novim filmovima, autorima koji kroz čarobno oko kamere – vide dalje, lepše, bolje…”, kaže se u najavi predstojećeg FEST-a.

Ulaznice će moći da se kupe od 1. februara, na svim blagajnama dvorana-domaćina FEST-a i u Bilet servisu, po cenama od 150 i 300 dinara.

Zbog finansijske krize, ovogodišnji producentski susreti B2B biće održani u izmenjenom obliku – otkazuje se održavanje pičinga na FEST-u, ali će biti održan program Evropa van Evrope u okviru kog će biti prikazano osam novih filmova iz evropskih zemalja koje još uvek nisu članice EU.

Program FEST-a pogledajte ovde.

 
 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook