Некатегоризовано

Ostrvo Pag – hrvatska Ibica

Podeli dalje

 
Najpoznatije plaže
Jedna od najlepših, najatraktivnijih i najpoznatijih plaža u Hrvatskoj je Zrće. Obalu čini prostrana šljunkovita površina koja u sezoni može da primi više hiljada kupača. U ponudi su razni sadržaji, kao što su: tobogani, čamci, bandži, džet-ski, spasioci, objekti za osobe sa invaliditetom, ugostiteljski objekti, tuševi. Zrće poseduje plavu zastavu.
Plaža Caska nalazi se istočno od Novalje, na mestu nekadašnjeg rimskog grada koji je, prema legendi, stradao i potonuo u zemljotresu u 4. veku, a čiji se ostaci mogu naći u neposrednoj blizini plaže, na morskom dnu. Plaža je peščana, dok je ulaz u more šljunkovit. Planjka je veoma lepa peščana plaža koja se nalazi severozapadno od Novalje, uz istočnu obalu uvale Stare Novalje. Plaža je odlično uređena, pa je idealna za roditelje sa decom. Od leta 2004. plaža ima plavu zastavu.
Gastronomija
Pag je čuven po dobroj kuhinji i zato preporučujemo da obavezno probate dalmatinsku pršutu i sir, pašku jagnjetinu i riblje specijalitete, propraćene dobrim vinom. Tu su i nezaobilazna smokovača i biska – rakija sa plodovima imele.
Festivali i klabing
Club Papaya je najpoznatiji klub na ostrvu Pag, koji se nalazi na čuvenoj plaži Zrće, u blizini popularnog turističkog grada Novalja. Peščana plaža Zrće, sa kristalno čistim morem, zasluženo nosi titulu najboljeg mesta za zabavu i jedina u Hrvatskoj poseduje duh Ibice. Na plaži se nalaze četiri kluba, gde se svakodnevno organizuju žurke koje posećuje više hiljada ljudi. Klub Papaya je otvoren 2002. godine i od tada je domaćin velikih imena svetske DJ scene, kao što su Tiesto, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Swedish House Mafia, Eric Prydz, Pete Tong, Sharam, Shapeshifters, Mark Knight, Chris Lake, Funkerman, Arno Cost, Norman Doray, Freemasons, Dirty South, Tom Novy, Sandy Rivera, Junior Jack i mnogi drugi. Takođe, svake godine se, u okviru kluba, organizuje nekoliko odlično posećenih muzičkih festivala. Klub prima oko 5.000 ljudi i otvoren je svakog dana od 22 do 7 časova. Mnogi posetioci ga opisuju kao najbolji klub na otvorenom u ovom delu Evrope.
Ukratko
Kako stići iz Beograda?
• Beograd – Zagreb (autoputem) – Senj – trajekt Prizna – Žigljen (ostrvo Pag)
• Putarine cca 25 €
• Kilometraža cca 620 km
• Trajekt: 16 kuna (cca 2.5 €) po osobi, 94 kune (cca 13 €) za automobile
Muzička dešavanja
FESTIVALI PAPAYA
GET EXITed
01.07. T.B.A. (To Be Announced)
02.07. SVEN VATH
03.07. UMEK & GRAMOPHONEDZIE
04.07.2010. T.B.A. (To Be Announced)

PAPAYA DAY & NIGHT

14.07. ARMIN VAN BUUREN (No1 DJ IN THE WORLD)
15.07. CALVIN HARRIS
16.07. FERRY CORSTEN
17.07. FREEMASONS (After Beach Party) FUNKERMAN (Night)

PAPAYA AFTER BEACH FESTIVAL
29.07. DAVID MORALES
30.07. SHAPESHIFTERS
31.07. DIRTY SOUTH

MTV Presents: GODSKITCHEN AT CLUB PAPAYA
11.08. SWEDISH HOUSE MAFIA
12.08. GARETH EMERY
13.08. ARNO COST – Exclusive After Beach performance
13.08. ABOVE&BEYOND – support by ANDY MOOR

 

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment