Некатегоризовано

Poslednja konkubina – Lesli Dauner

Poslednja konkubina – Lesli Dauner
Podeli dalje

Prikazana u jednom od najlepših perioda japanske burne istorije, priča glavne junakinje Sači je mešavina avanture i romantike. Više od puke ljubavne priče, ovaj roman je hronika promene Japana iz srednjovekovne u modernu zemlju, kroz samo nekoliko godina; priča o promenama jedne zemlje epskih razmera i potraga jedne mlade žene za svojim korenima i otkrićem ko je zaista ona.
 

poslednja konkubinaPrikazana u jednom od najlepših perioda japanske burne istorije, priča glavne junakinje Sači je mešavina avanture i romantike. Više od puke ljubavne priče, ovaj roman je hronika promene Japana iz srednjovekovne u modernu zemlju, kroz samo nekoliko godina; priča o promenama jedne zemlje epskih razmera i potraga jedne mlade žene za svojim korenima i otkrićem ko je zaista ona.

Radnja romana počinje 1868. godine, opisujući odrastanje jedne neobično lepe Japanke u planinama ruralnog Japana; njen odlazak u carsku palatu, smeštanje među 3000 drugih žena i postanak konkubine mladog šoguna. Međutim, Japan se ubrzano menja, dolaze stranci sa zapada, željne da ga kolonizuju i, kako se građanski rat bliži, tako Sači odlučuje da beži u nepoznato, u potragu za svojim životom. Uživajte čitajući roman baziran na istorijskim činjenicama, utkanim u svet skrivenih ljubavi i strasti, velikih tajni i borbi za opstanak.


Lesli Dauner je je istinski zaljubljenik u Japan.
Njena majka je bila Kineskinja, a otac profesor kineskog jezika, tako da je odrasla u kući prepunoj knjiga i duha Azije. Zahvaljujući tome, zaljubila se u Japan, gde je i živela 15 godina, pišući o toj zemlji i njenoj kulturi, ljudima.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook