Некатегоризовано

Savršen muškarac – Robert De Niro

Savršen muškarac – Robert De Niro
Podeli dalje

Muškarac kojeg opisuju kao jednog od najboljih glumaca koje je svet ikada video; jedan od najtalentovanijih i najpriznatijih glumaca današnjice; dobitnik dva Oskara i jedan od najvećih i najuticajnijih glumaca svih vremena; muškarac kojeg žene vole ne zato što je bogat, već zato što je otelotvorenje muškarca o kojem sve one sanjaju – gospodin Robert De Niro!

 

 

Robert De NiroMuškarac kojeg opisuju kao jednog od najboljih glumaca koje je svet ikada video; jedan od najtalentovanijih i najpriznatijih glumaca današnjice; dobitnik dva Oskara i jedan od najvećih i najuticajnijih glumaca svih vremena; muškarac kojeg žene vole ne zato što je bogat, već zato što je otelotvorenje muškarca o kojem sve one sanjaju – gospodin Robert De Niro!

Poznat je po ulogama jedinstvenih konfliktnih i problematičnih ličnosti – sklonim nasilju, kao i kriminalaca – mladi Vito Korleone (Kum II), Trevis Bikl (Taksista), Al Kapone (Nesalomivi)…; čiji su filmovi bili najveći box-office hitovi. Samo jedan primer u nizu je komedija iz 2004. godine“Upoznajte Fokerove”, film koji je zaradio 279 miliona dolara samo u Americi!
 
Osim kao vrsni glumac, Robert De Niro je proslavljen i kao uspešan producent i režiser, potpisujući filmove poput: „Upoznajte Fokerove” (snima se i nastavak), „Marvinova soba”, „Frankenštajn”, „Priča iz Bronksa”, „Cape Fear”, „Dobri pastir” i mnogi drugi.

Ne znamo koliko je poznato
, ali malo posle De Nirovog rođenja, njegov otac, priznati slikar, objavio je da je gej. Biće da je ovaj očev potez uticao na De Nirovo opredeljenje da postane glumac – njihovo druženje nakon razlaza sa De Nirovom majkom, takođe umetnicom, sastojalo se od redovnih odlazaka u bioksop nakon čega bi mlađani De Niro, majci glumio likove koje je gledao. Na taj način, učio je da imitira filmske velikane tog vremena, Montgomerija Klifta, Roberta Mičama i Marlona Branda; što mu je kasnije dosta pomoglo.  Još sa 10 godina, pojavio se u lokalnoj predstavi „Čarobnjak iz Oza”, glumeći Plašljivog Lava. To iskustvo ga je toliko opčinilo, da je ubedio majku da ga sa 13 godina pošalje u Njujork, u privatnu školu muzike i umetnosti. Ipak, mada oduševljenje nije bilo kratkog daha – spremnost jeste i De Niro je odustao od škole, kratko se uplevši u lokalne bande, gde je dobio nadimak Mlečni Bobi, zbog svog izrazito bledog tena. Nekoliko godina kasnije, druženje sa mladim režiserom Brajanom De Palmom, pomoglo mu je da izađe iz tog kruga i vrati se svetu glume. U tome mu je naročito pomogla uloga Al Kaponea u, Oskarom nagrađivanom filmu, „Nesalomivi”. Ipak, povezivanje sa jednim drugim režiserom – Martinom Skorceseom, obeležilo je De Nirovu glumu i vinulo ga među najviše glumačke zvezde. „Mad Dog and glory”, „Cape Fear”, „Njujork, Njujork”, „Casino” , samo su neki od njihovih zajedničkih projekata.
Robert De Niro kao Vito KorleoneDobitnik je dva Oskara – za uloge u filmovimaThe Godfather II”, za najbolju epizodnu ulogu i kao glavni glumac u filmu „The Raging Bull”. Osim toga, bio je nominovan za uloge u filmovima „Taksista”, „Lovac na jelene”, „Buđenje” i „Cape Fear”. Pored Oskara, može se pohvaliti i nagradama poput Bafte,  Golden globe,  MTV Movie i drugih.

Kada je ljubav u pitanju, De Niro je bio dva puta u braku
– od 1976. do 1988. bio je sa glumicom/pevačicom Dajanom Abot, sa kojom imaju sina Rafaela. Zanimljiv podatak je da je sin ime dobio po hotelu u Rimu, u kojem je začet. Posle Dajane, De Niro je bio u vezi sa glumicom Tuki Smit, sa kojom ima blizance Arona i Džulijana. Ovi dečaci su rođeni uz pomot surogat-majke i, nakon razlaza, okrutna Tuki je svima ko je bio zainteresovan da sluša, govorila kako je De Niro bio ništa drugo do davalac sperme. 1997. oženio se bivšom stjuardeson Grejs Hajtauer, sa kojom je takođe dobio sina, Eliota. Neko vreme, ovaj par je imao krizu tokom koje su dva puta podnosili za razvod; srećom, tokom godina su se strasti stišale i par je 2004. obnovio zavete. Osim toga, povezivali su ga sa manekenkom Naomi Kembel i glumicom Ešli Džad, međutim, Robert De Niro je poznat kao glumac koji izuzetno retko daje intervjue i maksimalno štiti svoju privatnost, te od njega lično, ništa nije „izvučeno”.
 

Nekoliko zanimljivosti:
glumac Robert De Niro– Njegova uloga Trevisa Bikla u filmu „Taksista”, rankirana je na 22 mestu liste 100 najvećih filmova svih vremena, a on sam na 38 mestu liste 100 najvećih glumaca svih vremena, prestižnog „Premier” magazina.
Svojevremeno je držao svetski rekord u najvećoj dobijenoj težini za film, ugojivši se preko 30 kilograma za ulogu u filmuThe Raging Bull”.
Odbio je ulogu Frenka Kostela (odigrao je Džek Nikolson) u filmu „The Departed”, kako bi režirao „The Good Shepard”.
Bila mu je ponuđena uloga Dik Trejsija, u istouimenom filmu, u kojem su glumili Madona i Voren Biti; a odbio je i ulogu Isusa u filmu „The Last Temptation of Christ”.
U svom posedu ima i nekoliko restorana: suvlasnik je restorana Rubikon u San Francisku, zajedno sa Robinom Vilijamsom i Ford Kopolom, gde je izloženo dosta umetničkih radova njegovog oca; Ago u zapadnom Holivudu; Nobu i Layla u Njujorku.
– Za ulogu mladog Vita Korleonea, četiri meseca je učio sicilijanski dijalekt, kako bi što verodostojnije odigrao ovog italijanskog mafijaškog bosa, budući da je većina njegovog dijaloga na sicilijanskom.
Usvojio je ćerku svoje prve žene Dajane Abot, nazvavši je Drina De Niro. Drina je takođe glumica i do danas odbija da kaže ko joj je biološki otac.
1998. je priveden u Parizu u okviru istrage oko prostitucije i, porekavši bilo kakvu umešanost, zakleo se da se nikada više neće vratiti u Francusku.
Iako je krio, 2003. je „procurelo u javnost” da boluje od raka prostate; nepotvrđena informacija je da se podvrgao prostatektomiji.
Pominje se u pesmama:Gun Love” grupe ZZ Top, “Reeling” pevačice P.J. Harvey, „Sunday Shining” pevača Finley Quaye-a; u pesmi „Robert De Niro’s Waiting“ britanske grupe Bananarama, kao i „Gimme Shelter“ od Rolling Stones-a.
 
 
 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment