Brak

5 pitanja o braku

5 pitanja o braku
Podeli dalje

Odgovorite na 5 pitanja o braku i saznajte imate li ono što treba da on i potraje?

 

 

Upitnik je sastavila seksolog i profesor Pepper Schwartz nudi način da istestirate svoja osećanja i dokažete svoju međusobnu ljubav – odgovarajući na pet pitanja.


#1 Da li imate poteškoća da pronađete rešenje za probleme zajedničkim snagama? Nije poenta u ubeđivanju druge strane da ste baš bi u pravu; poenta je da  li vi kao bračni par možete konstantno pronalaziti međusobno komfornu zlatnu sredinu.

 

#2 Da li je vaš suprug/a taj/a koji donosi većinu odluka? Vaše mišljenje i viđenje stvari trebalo bi da ima podjednako udela u odlukama, pre njihovog zajedničkog donošenja.

 

#3 Da li suprug/a uskraćuje osećanja? Ne radi se uvek i samo o seksu; puko držanje za ruke, milovanje, zagrljeni dok šetate, verbalna i neverbalna razmena emocija…sve je to neophodno za uspešnost svake veze, pa tako i braka. Da li sa smehom i poljupcima završavate dan?

 

#4 Da li je neko od vas defanzivan, ima odbramben stav prema svemu? Opustite se i podelite odgovornosti i obaveze – životne, privatne, porodične…Na taj način, lakše ćete uvideti gde grešite i nadalje raditi kako treba.

 

#5 Da li je suprug/a krut/a i nefleksibilan/na? Ne želite da vam partner bude zaglavljen u kolotečini. Samo zato što imate prioritete koje ste zacrtali pre 5/10/15 godina – ne znači da su oni održivi i danas, ili u slučajevima ako neko od vas izgubi posao ili se razboli.

 pitanja-o-braku-v

Pročitajte dobro ova pitanja i ako ste na većinu odgovorili potvrdno, pravo je vreme da počnete nešto da radite po pitanju očuvanja i unapređivanja vašeg braka. Razgovor o međusobnim odgovorima može biti dobar početak ka tome.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook