Akcije Deca

Igralište za inovacije dolazi u Srbiju!

Igralište za inovacije dolazi u Srbiju!
Podeli dalje

25. septembra, Kombank Arena će biti domaćin manifestacije Igralište za manifestacije, jedinstvenog naučno-popularnog događaja za mlade. Evo zašto ga ne treba propustiti!

Ova jedinstvena manifestacija promoviše hemiju, fiziku i druge prirodne nauke na zanimljiv način i u pitanju je jedinstveni naučno-popularni spektakl koji povodom proslave 150 godina od osnivanja BASF-a putuje Srednjom Evropom i promoviše hemiju, fiziku i ostale prirodne nauke, a 25. septembra posetiće i Srbiju. Nakon manifestacija organizovanih u prestonicama Mađarske, Poljske i Češke, sledeća stanica BASF-ovog naučnog karavana biće Beograd.

Na površini od oko 1200 kvadratnih metara, na zapadnom platou Kombank Arene, studenti, profesori, demonstratori, mladi naučnici i istraživači, potrudiće se da putem praktičnih eksperimenata, zanimljivih demonstracija i popularnih predavanja, posetioce upoznaju sa najinteresantnijom stranom nauke.

Igralište za inovacije je namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola, a jednoiposatni program posete manifestaciji koja će trajati od 17 do 1 čas posle ponoći biće besplatan. Đačke posete se organizuju preko škola, a prijave podnose nastavnici ili direktor škole, popunjavanjem obrasca za registraciju koji se nalazi na veb-sajtu www.150godina.com.

igralište-za-inovacije-v
Program učeničkih poseta u Srbiji osmišljen je u saradnji sa Hemijskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Centrom za promociju nauke Republike Srbije, dok podršku pruža i međunarodna organizacija Dostignuća mladih. Više desetina studenata volontera sa Hemijskog fakulteta biće aktivno uključeni u događaj, ali i doktoranti i profesori koji će održati niz kraćih, naučno-popularnih predavanja.

„Prema preliminarnim procenama, očekujemo da će Kombank Arena 25. septembra ugostiti više hiljada đaka iz čitave Srbije zainteresovanih da upoznaju čarobni svet prirodnih nauka. Oni će biti u prilici da posmatraju vrlo zanimljive eksperimente, ali i da se sami igraju mladih naučnika i oprobaju se u kreativnom eksperimentisanju. Učenicima će na vrlo plastičan i zanimljiv način biti demonstrirani neki od osnovnih zakona fizike, a biće tu i vrlo zanimljivih predavanja o tome gde je sve hemija u našem svakodnevnom životu“, pojašnjava Miroslav Brnjak iz BASF-a.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook