Deca

Kad majka voli

Kad majka voli
Podeli dalje

Kako izgleda kad majka voli? Ovaj prerađeni tekst koji smo preuzeli sa Facebooka možda donekle objašnjava dubinu te ljubavi.

 


I ne samo majka; roditeljska ljubav je najsnažnija i najmoćnija vrsta ljubavi koja nema granice i mere, što je najizraženije kad treba zaštititi ono najvrednije – dete.

 

Ja sam učila svoje dete da stoji i hoda, da pazi šta jede i da zimi obavezno navuče kapu preko ušiju. Vezivala pertle i tešila na tužne scene iz crtanih filmova. Ja sam objasnjavala razliku između svetle i tamne strane sveta i čoveka, ja sam to dete čuvala i razmazila, ja sam mu branila i popuštala.

Nisam spavala noćima čekajući da spadnu temperature, bacila gomilu para na igračke samo da je vidim radosnu, osećala krivicu kad je suviše pritiskam ili ostavljam previše prostora, trčala u vrtiće, boravke, na otvorena vrata, naučila da spremam i mesim, promenila sto omekšivača da nađem onaj jedan za nju…Ja sam ta kojoj nikakav uspeh nije vredan ni pola njenog uzdaha. Ja sam ta koja plače kad nju boli i koja guta knedle kada je radosna, samo da ne zaplače i bude sama sebi smešna.

Zato neka te ne čudi što ću ista ja, bez imalo empatije i žaljenja oko da ti iskopam ako je samo popreko pogledaš! Od života ti napraviti pakao ako je povrediš i ganjati te do kraja sveta ako je povrediš delom.

Ako ti ne odgovara, preskoči. Ako ti se ne sviđa, ne gledaj je i ne slušaj je. Ako ti treba vreća za boks, udri u svoj razlog, ne u moje dete.

kad-majka-voli-v
Nju nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći.

Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu roditelju koji brani svoje dete.

Bez empatije i žaljenja, bez hrišćanskih, islamskih, budističkih, indijanskih, judaističkih načela praštanja, bez imalo pardona, pitanja i molbi, ruke ću da ti polomim na bezbroj mesta ako samo pokažeš prstom na nju!

Pa neka si vršnjak-nasilnik, komšija iz susedne zgrade, rođak, ortak, učitelj, slučajni prolaznik ili običan kreten.

Ne sili se da si jači jer nema jače sile od roditelja koji brani svoje dete.

 

Autor: Ivana Stošić

 


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook