Deca

Majka je ona koja voli i podiže dete #HONYpriče

Majka je ona koja voli i podiže dete #HONYpriče
Podeli dalje

„Majka je ona koja voli i podiže dete“, koliko li ste puta čuli ili pročitali ovu izjavu? A koliko puta ste se složili sa njom?

Na stranu koliko je nepristojno pitati i zapitkivati bilo koga za potomstvo, kao da sama činjenica nije sama po sebi dovoljno teška; tvrdnja da je majka samo ona koja rodi je tako daleko od istine i potpuno pogrešna.

U prilog tome, ove nedelje je još jedna priča o majčinstvu i samoj činjenici da se roditeljem zove onaj ko decu voli i brine se o njima, ne nužno samo onaj/ona koja ih rodi i napravi.


„Upoznali smo se kasnije u životu. Pokušavamo da dobijmo dete, ali više nisam tako mlada. Godinama pokušavamo. Naše porodice počinju baš da nas pritiskaju. Sigurna sam da problem u meni, ne u njemu i počinjem da prihvatam tu ideju.

U poslednje vreme, često razmišljam o usvajanju. Ako mogu imati malo biće pod mojom brigom i negom – to je dovoljno. Istinski verujem da je majka osoba koja podiže dete. Tako da, ne smeta mi da kažem „Ne mogu da imam decu“. Ako ništa drugo, ljudi će bar prestati da me zapitkuju.“

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook