Deca

Meda Tedi čuvar dece

Meda Tedi čuvar dece
Podeli dalje

Meda Tedi izgleda kao sve druge plišane mede na tržištu. Ono što baš ovog medu Tedija razlikuje od svih drugih je gomila senzora koje ima unutar svog tela, a koji služe da prate vitalne znake dece koja se sa njim igraju.

Teddy the Guardian je plišani meda čiji unutrašnji senzori prate i mere detetov puls, kiseonik u krvi, kao i temperaturu tela tokom igre, a prikupljeni podaci se putem bežične tehnologije šalju direktno u aplikaciju pedijatra.

Svaki put kada dete uzme medu Tedija za ruku ili stavi njegovu šapu na svoje čelo (što roditelji vrlo brzo nauče decu), senzor „očita“ podatke, snimi ih i šalje ih u mobilnu aplikaciju na dalju evaluaciju koju preuzimaju nadležni pedijatar i sami roditelji.

Razlog za pojavu ovakve medicinske igračke je očigledan: obezbeđivanje što preciznijih informacija o detetovom zdravstvenom stanju, bez da se ono uznemiri ili uplaši, što je čest slučaj kada vide beli mantil ili ordinaciju, pa čak i čekaonicu. Na ovaj način, uzimajući relevantne podatke kada je dete smireno i opušteno, lekari dobijaju tačnije informacije koje dovode i do boljeg utvrđivanja detetovog stanja zdravlja.

Teddy the Guardian, zajedno sa aplikacijom, pružaju 24/7 podršku, a meda se u pretprodaji može poručiti po ceni od 169 evra. Dodatna zanimljivost je i to što iza ovog odličnog projekta stoje dve Zagrepčanke: Josipa Majić i Ana Burica – bravo devojke! 🙂


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook