Deca

Osnovci isprogramirali igricu!

Osnovci isprogramirali igricu!
Podeli dalje

Osnovci isprogramirali igricu na nedavno održanim radionicama Startit Centra u Beogradu! Evo svih detalja.

 

Besplatne kreativne radionice za osnovce imale su za cilj imale upoznavanje dece sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja putem pravljenja video igara i mobilnih aplikacija, a na njima je učestvovalo preko 40 osnovaca.

Program je organizovao Centar za kreativno razmišljanje Kliker, uz pomoć i podršku SEE ICT neprofitne organizacije i u pitanju su bile dve radionice prilagođene deci od 8 do 14 godina i svi polaznici su dobili diplomu.

osnovci_isprogramirali_igricu_v

Radionici su prisustvovali i roditelji, koji su imali priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i može li se jedan od problema sa kojim se deca danas suočavaju, predugo sedenje za računarima i igranje video igrica, pretvoriti u korisnu osnovu za njihov dalji razvoj. Radionice  su održavane kao deo programa Evropske nedelje programiranja u toku koje je širom Evrope organizovano oko tri hiljade događaja, s namerom da promovišu programiranje među decom i onima koji nemaju iskustva u toj oblasti.

osnovci_isprogramirali_igricu_v1

Nedelja programiranja je deo inicijative Evropske komisije da smanji nedostatak IT kadrova u Evropi jer procene govore da će u Evropi do 2020. godine faliti oko 900 hiljada kadrova u IT sektoru.

Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook