Deca

Pravilna higijena dečaka

Pravilna higijena dečaka
Podeli dalje

Pravilna higijena dečaka je jedna od tema koja zanima svaku mamu i stvar o kojoj posebno treba voditi računa.

 

Saasvim je prirodno da mame u početku i ne znaju tako mnogo o higijeni piše i načinu na koji se sve oko kožice i održavanja radi. Pored najrazličitijih saveta koje mame dečaka  mogu dobiti tu je, naravno, i obilje tekstova posredstvom dr Googlea da nas zbuni i potpuno razuveri i u ono o čemu smo možda malo znale.

Ostaviti ili čistiti kožicu, prevlačiti ili ne, vući ili ne vući i mnoge druge dileme zbog kojih smo imale brojne besane noći.. Kako ne biste više bile  zbunjene i nesigurne, od stručnjaka smo saznali kako treba da izgleda pravilna higijena dečaka.

 

Preporuke lekara o higijeni dečaka

 

Kožicu treba povlačiti nakon kupanja kada odmekne i postane elastičnija od kupanja i tople vode. To radite nežno i blago, ne na silu i ne mnogo. Higijenu te regije održavajte, obavezno , vodom i sapunom.

Nežno nakon kupanja blago, malo po malo povlačite kožicu i povećavajte otvor, to je potrebno zbog higijene i odstranjivanja mokraće koja se zadržava u prepucijumu. Stavovi se razlikuju u vemenu potpunog prevlačenja prepucijuma, po dečijem urologu to treba da bude do polaska u školu i kasnije.

pravilna-higijena-dečaka-v

Ukoliko postoji suženje otvora prepucijuma potrebno je nežno pokušavati da se proširi nežnim pokretima tokom kupanja i uz savet dečijeg urologa primenom odabranih krema. Ukoliko postoji veći problem savetuje se obavezna konsultacija urologa.

 

Ove preporuke dobili smo od pedijatra Julke Damnjanović i dermatologa Gorane Isailović, dela tima Pampers lekara sa kojima svakog meseca možete učestvovati u jednočasovnom druženju na forumu sajta Ringeraja. Sve ono što vas zanima u vezi nege, zdravlja, odgoja i razvoja dece možete ih pitati u direktnom kontaktu koje se, ovog meseca, održava 24. februara sa početkom u 13 časova.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook