Deca

Šokantna reklama dečije letnje garderobe

Šokantna reklama dečije letnje garderobe
Podeli dalje

Francuski proizvođač garderobe La Redoute nedavno se našao na ‘stubu srama‘ zbog ‘nenamerne‘ greške u reklamnoj kampanji za dečiju letnju garderobu. I, mada su čelnici brzo reagovali i prepravili spornu fotografiju, ista je postala viral i primer lošeg PR-a.

Fotografija na kojoj je snimljeno četvoro dece na plaži u letnjoj garderobi, postavljena je na sajt La Redoute, kao promotivna reklama njihove letnje dečije kolekcije. Na prvi pogled, slatki klinci naoružani neodoljivim osmesima, ali… U pozadini fotografije snimljene na plaži, nalazi se (još uvek) neidentifikovani muškarac nudista!

 

Sporna fotografija obitavala je na njihovom sajtu čitav dan pre nego što su odreagovali i promenili je. Međutim, pored toga što su se čelnici kompanije izvinili i na Twitteru i na Facebooku, fotografija je izazvala veliki broj negativnih reakcija, ali i oprečne stavove. Jedni se pitaju kakoje moglo doći do ovakvog nespretnog i neozbiljnog previda, dok drugi sumnjaju da je u pitanju namerna  podvala, kako bi se o kompaniji više pričalo i, samim tim, došlo i do veće prepoznatljivosti i do više profita.

 

Bilo kako bilo, La Redoute je ovim slučajnim ili ne potezom, svrstan u red onih koji decu stavljaju u seksualnu konotaciju. Možda ne tako očiglednu kao u slučaju male manekenke Thylane Lene Rose Blondeau ili donjeg veša za devojčice, ali slično kao u slučaju Oh, Lola! reklamne kampanje, neprikladnost postoji.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook