Deca

Zašto je potreban široki povoj?

Zašto je potreban široki povoj?
Podeli dalje

Zašto je potreban široki povoj nije bilo pitanje koje sam postavljala sebi niti lekarima, iako je u poslednjih nekoliko godina sve prisutniji trend da se ovaj način povijanja beba ne praktikuje.

Kao majka troje dece različitog uzrasta, ono što sam praktikovala kod prvog – sada već 16-godišnjaka, nastavila sam i kod ostale dvojice, uzrasta 6 i 3.5 godine. Od rođenja pa do navršenih 6 meseci, sva deca su mi imala široki povoj iako su mi lekari – naročito sa trećim – izričito savetovali da prestanem već sa detetovih navršenih 2 meseca.

Da budem jasnija, klinci su mi nosili jednokratne pelene, preko kojih je obavezno išla i jedna švedska i tetra pelena, kako bi im kukove držala razdvojene i na mestu.

Uvek me je zanimalo kako se došlo do toga da nešto što se pre svega 16 godina nije dovodilo u pitanje, poslednjih godina i danas bude tabu i smatrano za zastareo i prevaziđen način povijanja?

zasto-je-potreban-siroki-povoj-v
Odgovor se, možda, može pronaći u ovoj zanimljivoj prezentaciji Prim. dr sc. Ljubomira Georgijevića, nekadašnjeg ortopeda sa Banjice:

Da li ste i vi praktikovali široki povoj ili ste prešli odmah na jednokratne pelene?

Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook