Moj dom

6 sobnih biljaka koje prečišćavaju vazduh

6 sobnih biljaka koje prečišćavaju vazduh
Podeli dalje

Biljke su najbolji prirodni osveživači, zato evo liste 6 sobnih biljaka koje prečišćavaju vazduh.

 

Aloe Vera – osim što je dokazano delotvorna u lečenju opekotina i smirivanju nadražaja na koži, Aloe Vera je poznata po tome što izvlači formaldehide (gasovita jedinjenja bez boje , koja se nalaze u nameštaju, lakovima za nokte, dezodoransima, tkanimama,…a smatraju se kancerogenima) iz vazduha.

Kineski zimzelen – ova biljka ispušta visok nivo kiseonika i prečišćava vazduh od benzena  ostalih toksičnih sastojaka koji se nalaze u vazduhu.

Peperomija/Biberovac – Peperomija je biljka poznata po tome što ispušta visok nivo kiseonika u vazduh, prečišćava vazduh od hemikalija i ostalih toksina.

Palma Areca – ova biljka je poznata po tome da dobro prečišćava vazduh i obogaćuje kiseonik,a što je veća (raste do 1.5 metara u visinu), bolji je učinak.

Bambus palma – pored toga što je prirodan ovlaživač, Bambus palma – kao Aloe Vera, izvlači formaldehide iz vazduha.

6_sobnih_biljaka_koje_prečišćavaju_vazduh_v

Boston Fern paprat – jedna od najboljih sobnih biljaka za prečišćavanje i uklanjanje toksina iz vazduha. Pored toga, kao i Bambus palma, prirodan je ovlaživač vazduha.

Sledeći put kad poželite da oplemenite porodični ili radni prostor, setite se ove liste i kupite neku od ovih višestruko korisnih sobnih biljaka koje, osim lepote, doprinose boljitku našeg zdravlja.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook