Moj dom

Brze kućne popravke

Brze kućne popravke
Podeli dalje

Kada su kućne popravke u pitanju, ne treba Vam baš uvek majstor, neke od popravki možete izvršiti i same. Kako, pitate se. Odgovori slede u narednom tekstu.

 

 

 

Kada su kućne popravke u pitanju, ne treba Vam baš uvek majstor, neke od popravki možete izvršiti i same. Kako, pitate se. Odgovori slede u narednom tekstu.

Plesan na zidovima – ako je ignorišete, možete razviti alergiju ili neke druge zdravstvene probleme. Rešenje je da ih uklonite mešavinom jedne šolje varikine i jedne šolje tople vode. Ovom smesom detaljno istrljajte sporna područja, a potom isperite čistom vodom. Kada se površina osuši, prefarbajte je, a ako se problem rasprostrani, kontaktirajte stručnjaka.

Vodokotlić koji curi – ignorisanje ovog kvara rezultiraće bespotrebnom oticanju vode, koju svakako na kraju plaćate. Rešenje je da podignete poklopac sa kazana vodokotlića i pogledate o čemu se tu radi. Ako se voda preliva u vertikalnu cev, smanjite nivo vode u kazanu. Da biste to uradili, dovoljno je da plovak povučete naniže. Ako nivo vode nije problem, dodajte malo boje za hranu i sačekajte dvadesetak minuta. Promena boje u toaletnoj šolji znači da gumena membrane na dnu kazana propušta i da je treba zameniti. Isključite dotok vode iza toaleta i jednostavno izvucite membranu, koju možete kupiti u radnji za sanitarnu opremu i postaviti je na isti način na koji ste izvadili staru.

Pukotine u prilazu kući – ignorisanje može dovesti do daljeg širenja pukotina, što može otežati prilaz kolima domu. Rešenje je da uklonite pukotine i područje dobro očistite vodom uz pomoć creva. Nakon toga, upotrebite gotovu smesu za sasfalt kako biste popunili pukotine i neka se dobro osuši. Ako je temperature vazduha visoka, povremeno zalivajte vodom, kako ne bi došlo do pucanja usred isušivanja.
 
Rupa u zidu – ako se ne sanira, može dovesti daljeg širenja, što dalje onemogućava da je sami popravite, već morate zvati majstore. Rešenje je da stavite svežanj novina u pukotinu, ostavljajući oko 1cm prostora između papira i ivice otvora. Uzmite špaklu kojom ćete naneti smesu za unutrašnje gletovanje i izravnajte je sa zidom. Ostavite da se osuši jedan dan, a potom prefarbajte preko “zakrpe”. U zavisnosti od lokacije pukotine i boje, možda ćete morati da prekrečite ceo zid.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook