Moj dom

Ideje za uskršnje dekoracije

Ideje za uskršnje dekoracije
Podeli dalje

Ne znate kako da dekorišete svoj dom za Uskrs? Pronađite inspiraciju u ovim predlozima: pogledajte naše ideje za uskršnje dekoracije!

Bilo da živite u kući ili u stanu, ukrasni venac na ulaznim vratima prosto poziva na radost i veselje 🙂 Za izradu venca vam može poslužiti cveće, plastična ili drvena jaja, grančice, krep papir, satenske trake ili bilo šta što vam probudi maštu 🙂

uskršnje dekoracije venac za vrata

Detalje u domu možete ukrasiti staklenim činijama, teglama pa i čašama u koje ste usuli kamene bombone ili one u obliku jajeta, a mogu da posluže i M&M čokoladice. Preko možete staviti buket cveća, farbana jaja ili sveće – izgledaće prijatno za oko.

uskršnje dekoracije stola

Pored bogate trpeze i sam sto za Uskrs treba da je svečano postavljen, veseo i primamljiv. Jednostavan način za to je šareni stolnjak živih boja, servis u veselim bojama (obožavamo Luminarc), kao i nezaobilazni cvetni aranžmani i sama jaja.

uskršnje dekoracije stola cvećem

ideje za uskršnje dekoracije stola za ručavanje

uskršnja dekoracije stola za ručavanje

Uskršnje dekoracije jaja

Kakve bi to preporuke bile da ne pomenemo i ideje za uskršnje dekoracije jaja? Bilo da radite sa običnim ili ste našli bela jaja (ove godine, cena im se kreće u rasponu od 20 do 35 dinara!), evo nekoliko brzih i delotvornih ideja da se  zabavite i lepo ukrasite uskršnja jaja.

Washi traka

Možete je naći u bilo kojoj bolje snabdevenoj knjižari ili kod kineza. Sve što treba da uradite jeste da sečete i lepite oblike po želji i dobićete nešto poput ovih jaja sa bloga Uradi Sama. Ako ne želite da trošite novac na bela jaja, uvek ih možete izbeleti po našem uputstvu.

Dekupaž

Uskršnja jaja možete ukrasiti i dekupaž tehnikom. Za ovu metodu će vam trebati papirne salvete sa motivima, belance da posluži kao lepak i četkica kojom ćete ga nanositi. Željene motive isecite i pomoću blago umućenog belanca nalepite na već skuvana jaja. Nije teško, ali vam treba malo strpljenja i vežbanja 🙂

Prirodne boje

Nekada davno, kad žene nisu imale toliki izbor kao danas, uskršnje dekoracije jaja rađene su prirodnim bojama. Lukovina za braon boju, spanać ili sličan zeleniš za zelenu, kuvana šargarepa za narandžastu, jagode ili maline za crvenu. Bilo da želite da oživite nekadašnju tradiciju ili se dodatno zabavite sa klincima – sad imate i tu opciju, objašnjenu na blogu Uradi Sama.

Kako ćete vi ukrasiti svoj dom i jaja ovog Uskrsa?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook