Moj dom

Nomadska mikro kuća

Nomadska mikro kuća
Podeli dalje

Kako nikako da izađemo iz krize koja nam steže novčanike sve više i više, mnogi se ne usuđuju ni da pomišljaju o odvajanju iz zajednice, a kamo li o kupovini svog stana. Ipak, jedno od rešenja bi mogla biti upravo Nomadska mikro kuća.

Kanadska kompanija Nomad proizvodi ove jedinstvene montažne kuće koje su potpuno useljive za nekoliko dana! Ove kuće su pravi primer ergonomskog iskorišćenja prostora jer standardni model, dužine svega 3m i ukupne površine od 9 kvadrata, opremljen je kuhinjom, kupatilom, dnevnim boravkom i opremljenom spavaćom sobom na spratu!

nomadska_mikro_kuca_v

U okviru dnevnog boravka, ima dovoljno mesta da se isti opremi sofom i TV policom (ako ne želite isti da okačite na zid); kuhinja sa kabinetima je implementirana u produžetku dnevne sobe; dok se na spratu nalazi spavaća soba sa bračnim krevetom i dovoljno mesta za ormar. Kupatilo je malo, ali dovoljno da u njega stanu lavabo, wc šolja i tuš (bez tuš kabine). Projektanti ističu kako je ove kuće moguće postaviti i u gradskim i u ruralnim sredinama, kao i da su pogodne za porodični boravak, ali i kao sklonište u oblastima pogođenim prirodnim katastrofama. Osim toga, činjenica da se ove kuće isporučuju potpuno spremne za montažu, umnogome utiče na cenu gradnje, te je ove kuće moguće kupiti za svega 25.000 kanadskih dolara iliti nešto manje od 17.500 eura.

nomadska_mikro_kuca_v1

Nomad mikro kuća je napravljena sa odličnom izolacijom kako bi se minimiziralo gubljenje toplote, a moguće je poručiti je i sa solarnim sistemom grejanja, dodatak je i instaliran sakupljač kišnice, što ovu kuću, pored ekonomski, čini i ekološki opravdanom.

nomadska_mikro_kuca_v2

nomadska_mikro_kuca_v3

nomadska_mikro_kuca_v4

Više detalja možete pronaći na sajtu proizvođača


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment