Akcije

Biće bolje – kampanja za jednaka prava

Biće bolje – kampanja za jednaka prava
Podeli dalje

Biće bolje je kampanja u organizaciji Loud & Queer i Kancelarije za ljudska i manjinska prava, koja – kako sami zaključujemo – ima za cilj toleranciju i poštovanje različitosti.


A kako smo saznali za kampanju, koja je tek krenula? Na Facebooku nam je zapala za oko video objava sa strašnom porukom i ispovesti o mladom momku koji je bio rastrzan velikim strahovima koji su ga terali da čini strašne stvari:

Filip je dečko koji je pre nekoliko godina, istražujući sebe i svoje opredeljenje, iz straha da sebi prizna da je gej, bio jedan od huligana koji napadaju Paradu ponosa 2010. godine. Tada nije bio dovoljno dorastao da sebi – a onda i ostalima – prizna svoju pravu istinu, zbog čega je danas baš on lice koje otvara #bićebolje kampanju uz poruku mladima da budu to što jesu, da prihvate sebe i sve razlike.

Kampanju je podržala i major Helena Vuković koja svojim ličnim primerom pokazuje da nam hoće biti bolje samo ako tako sami odlučimo.

Uzmite svoj život u svoje ruke i odlučite da živite bolje. Samo zato što je neko različit, ne znači da ima manje prava ili vrednosti od bilo koga od nas. Poštujmo različitosti i poštujmo jedni druge.

Više detalja o kampanji možete ispratiti na Loud & Queer Facebook stranici.

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook