Akcije

DNA Fondacija

DNA Fondacija
Podeli dalje

Da poznate ličnosti nisu i ‘samo to i ništa drugo‘, ukazuje fondacija DNA. Možda ste i čuli za nju, ali za sve one koji nisu, objašnjenje sledi.

Da poznate ličnosti nisu i ‘samo to i ništa drugo‘, ukazuje fondacija DNA. Možda ste i čuli za nju, ali za sve one koji nisu, objašnjenje sledi.
Glumačko-bračni par, Demi Mur i Ašton Kučer osnovali su DNA Fondaciju sa ciljem podizanja svesti o dečijem i ženskom seks ropstvu, ukazujući na strahovitu činjenicu da je ropstvo danas izraženije nego ikada pre. Dalje ističu kako tržište seks ropstva širom sveta godišnje zaradi čak 32 milijarde dolara; dva miliona dece su naterana na dečiju prostituciju, dok samo u Americi, taj broj je između 100.000 i 300.000!

Koliko je ova seks industrija unosna i postala deo modernog organizovanog kriminala, govori i podatak da samo jedna mlada devojka svom makrou zaradi između 150.000 i 200.000 dolara godišnje!

DNA Fondacija, zato, pomaže da se ovoj opasnoj napasti stane na put, time što će javno pričati o ovoj temi, a ne skrivati je pod tepih, obaveštavati javnost i na sve moguće legalne načine pritiskati odgovorne da i sami urade nešto konkretno po tom pitanju.

Slogan Fondacije, “Sloboda je osnovno ljudsko pravo, a ropstvo je jedna od najvećih pretnji po slobodu. Niko nema prava da zarobi drugo biće. Sloboda – u našem je DNA.“ vrlo je prikladan i upečatljiv, a sama skraćenica je od:

–    Donate now
–    Notify others
–    Action

U svrhu promocije i obaveštavanja široke javnosti, Demi i Ašton uključili su i socijalne mreže, pa više detalja možete pronaći na fejsbuku, twiteru ili ako pratite samu Demi i Aštona. Pored toga i Vi sami možete se uključiti u ovu akciju, tako što ćete se priključiti  “Real men don’t buy girls“ kampanji, napraviti video na tu temu i podeliti ga sa svima putem interneta. Akciji su se priključile i mnoge druge poznate ličnosti.

O svemu ovome, informišite se na sajtu Fondacije. Dobro bi bilo da ovaj potez inspiriše i neke ljude sa naših prostora, budući da je dečija prostitucija i trgovina ljudima (nažalost) i ovde itekako zastupljena.

 
 

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook