Akcije

Najbolje brade sveta podižu svest o raku kože

Najbolje brade sveta podižu svest o raku kože
Podeli dalje

Jeste li znali da najbolje brade sveta podižu svest o raku kože? Pogledajte kako to rade!

 

Brada i brkovi nekada su se smatrali važnim simbolom moći i gotovo da nije bilo kralja koji se nije ponosio dugim dlakama na svojem licu. Istorija se i ovih dana nekako ponavlja – sve je više muškaraca koji puštaju svoju bradu.

Žele li izgledati privlačnije ili im je taj look interesantniji, pitanje je koje ostavljamo za neki drugi put jer u našoj priči važnost je na izložbi otvorenoj u londonskoj galeriji Somerset House, jednostavnog naziva „Brada“.

najbolje_brade_sveta_podižu_svest_o_raku_kože_v

Osamdeset portreta uglavnom muškaraca iz različitih delova sveta  (da među njima je i poneka žena – ne znamo da li su uvrstili evrovizijsku pobednica Conchitu) stalo je ispred objektiva poznatog fotografa Brock Elbanka, a deo fotografija u nastavku su dokaz zašto se za izložbu traži karta više.

najbolje_brade_sveta_podižu_svest_o_raku_kože_v1
Fotograf je ideju za izložbu dobio zahvaljujući poznanstvu sa Jimmijem Nigglesom koji je pustio bradu kako bi podigao svest ljudi o raku kože i to nakon što mu je drug umro od melanoma. Ni dan danas Jimmy se nije obrijao i rekao je kako će to da uradi kada neko donira više od 500.000 funti u dobrotvorne svrhe.

najbolje_brade_sveta_podižu_svest_o_raku_kože_v2

Ne čudi  stoga kako je i svrha cele ove izložbe upravo podizanje svesti o raku kože. Nešto malo drugačije (s hvalevrednim ciljem) zaslužuje svaku pohvalu!

Izvor


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment