Akcije

Održani i XII Krokodili!

Održani i XII Krokodili!
Podeli dalje

Za one koji još uvek ne znaju, Krokodili su “nezavisna grupa Internet profesionalaca, preduzetnika i permanentnih entuzijasta koji su rešili da sa komentara pređu na ozbiljnije razgovore, a sa razgovora na dela. Krokodil se rađa, ali može i da se otkrije.Održavaju se svakog 13.-og u mesecu i, ovoga puta, čelnici RNIDS-a bili su više nego predusretljivi da im ustupe svoje prostorije za održavanje ovomesečnog skupa – okruglog stola.

Krokodili VIIIZa one koji još uvek ne znaju, Krokodili su “nezavisna grupa Internet profesionalaca, preduzetnika i permanentnih entuzijasta koji su rešili da sa komentara pređu na ozbiljnije razgovore, a sa razgovora na dela. Krokodil se rađa, ali može i da se otkrije.Održavaju se svakog 13.-og u mesecu i, ovoga puta, čelnici RNIDS-a bili su više nego predusretljivi da im ustupe svoje prostorije za održavanje ovomesečnog skupa – okruglog stola.
Misija Krokodila je edukacija širokih masa o svim prednostima internet i internet poslovanja, unapređivanje i slobodna razmena naprednih ideja vezanih za domaći web, podrška start-up projektima iz oblasti interneta i slično.

I ovoga puta, polemisalo se i diskutovalo o srpskoj internet sceni, društvenim mrežama, elektronskom poslovanju u Srbiji i slično. Četrdesetak okupljenih entuzijasta dotaklo se i teme e-Uprave iliti nepostojanja nekog objedinjenog servisa koji bi građanima naše zemlje omogućio neometano i lakše dobijanje ličnih karti, pasoša, vozačkih dozvola; izdavanja uverenja o državljanstvu, izvoda iz matične knjige rođenih i slično. Pominjao se i uspešan primer Parking Servisa i njihovog sms naplaćivanja. Ljubitelji iPhone-a imaju prilike da odu i korak dalje, preuzimajući aplikaciju iParking Serbia, kojom je naplata parkinga dodatno olakšana.

 
Posebna pažnja posvećena je načinu nastupanja u medijima, od strane internet profesionalaca – ko treba, kako i na koji način da se prezentira široj javnosti u offline medijima, kako postići da ti nastupi budu podjednako intrigantni, zanimljivi, edukativni ali i promotivni za internet struku i ljude iz te branše. S tim u vezi, dao se osvrt i na činjenicu da na našim prostorima postoji ozbiljan deficit po pitanju kvalitetnih TV i radio emisija o novim tehnologijama, internetu i slično.

Više detalja o samim Krokodilima, možete potražiti na njihovom zvaničnom sajtu. A za informacije o .RS i .SRB domenima, tu su uvek ljubazni ljudi iz fondacije RNIDS.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook