Akcije

Pomoć za Danijelu Kovačević

Pomoć za Danijelu Kovačević
Podeli dalje

Krajem decembra, portal Na dlanu objavio je tužnu i potresnu vest o 21-godišnjoj Danijeli Kovačević koja se već 4 godine nalazi u vigilnoj komi, nakon što joj je ceo organizam zahvatila sepsa posle porođaja 14. oktobra 2009. godine.

Prema tvrdnjama Danijeline porodice, glavni krivci za vegetativno stanje njihove ćerke su lekari i njihov nemar, dok u novosadskom porodilištu negiraju odgovornost. U međuvremenu, Danijela se već 4 godine nalazi u stanju budne kome i nije imala priliku da upozna sopstvenu ćerku Mariju, da gleda njeno odrastanje, niti da izgrade zajednički život. Iako budna, ova mlada majka nije svesna sveta oko sebe, ne prepoznaje ni svoju majku, niti ćerku i ne može da komunicira. Da nada ipak postoji, potvrđuju lekari sa jedne klinike u Nemačkoj, koji su Danijelinoj majci Vesni Drašković rekli kako postoji šansa da hirurškom operacijom, lečenjem i rehabilitacijom postignu da ona uspostavi svesnu komunikaciju sa svetom oko sebe i svojim najbližima.

Ono što je neophodno kako bi se sve analize, sama operacija i postoperativni tok izvršili jeste novac, kojeg Danijelina porodica nema dovoljno, jer samo za njeno ležanje u klinici „Dr Borivoje Gnjatić“ u Slankamenu, plaćaju 100.000 dinara mesečno. RZZO joj je odobrio rehabilitaciju u trajanju od tri meseca a ona je tamo već 3 godine.

Ovim tekstom apelujem i pozivam sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos i pomognu prikupljanju novca koliko mogu, na sledeće načine:

ZA SRBIJU ŽIRO-RAČUN:
220-2930000020979-08 na ime Kovačević Danijela kod ProCredit Bank A.D.

DEVIZNI ŽIRO-RAČUN:
Danijela D. Kovačević (2010992715181) Kralja Petra I 76/9, 22320 Inđija IBAN: RS35 2202 9300 0002 0979 08 ProCredit Bank A. D. Milutina Milankovića 17 11070 New Belgrade, Republic of Serbia SWIFT: PRCBRSBG

Pored uplate na žiro račune, pomoć za Danijelu Kovačević možete uputiti i slanjem prazne SMS poruke (dostupno za sve mobilne operatere) na broj 1727, čime donirate 100 dinara.

Dragi čitaoci i posetioci portala Organ Vlasti, ako imate želju i mogućnost da pomognete, šta kažete na to da organizujemo i jedan #HumanitarniUP sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Danijeli i da maloj Mariji ispunimo jedinu želju – a to je da joj se mama konačno probudi? Ovu ideju podržava i doktor Dušan Milisavljević, Coffee Shop HQ, kao i mnogi drugi ljudi s kojima smo razgovarali. U zavisnosti od dobre volje, akciju bi mogli da napravimo i održimo već do kraja meseca, da li se slažete?


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook