Zanimljivosti

9-togodišnji dečak finansirao sopstveno usvajanje

9-togodišnji dečak finansirao sopstveno usvajanje
Podeli dalje

Priča o 9-godišnjem dečaku koji je finansirao sopstveno usvajanje je definitivno jedna od onih koje će vam izmamiti suze radosnice na lice.

 

Da život piše romane i uči nas da na svetu još ima dobrih i plemenitih ljudi, pokazuje upravo ova priča o dečaku koji je prošao trnovit put kako bi došao do mame koja ga voli i želi uz sebe. No, krenimo redom.

Krajem prošlog meseca, ceo internet je brujao o tome da je 9-togodišnji Tristan prodavao limunadu kako bi finansirao sopstveno usvajanje i tom prilikom je uspeo da zaradi i više nego dovoljno da se to i desi.

 

Tristan je rođen kao vanbračno dete iz veze oženjenog čoveka i maloletnice koja nije mogla da se stara o njemu, pa mu je zakonski staratelj postala prevarena supruga Davis. Da, zvuči kao zaplet iz španskih serija, ali je svakako realnost. I tu njegova priča ne prestaje; 4 godine kasnije, njegova biološka majka ga traži i dobija nazad, samo da bi narednih godinu dana proveo nimalo prijatno detinjstvo uz nju, gledajući je kako se drogira i upušta se u seksualne odnose sa različitim partnerima dok je on u sobi…

Nakon godinu dana takvog života, biološka majka ga ponovo napušta, ostavljajući ga na stepeništu ispred jednog centra za beskućnike, nakon čega policija javlja Davis detalje i ova plemenita žena ponovo preuzima Tristana, vidno zanemarenog i problematičnog, pod svoje okrilje.

Od tada pa sve do nedavno, Davis ne prestaje da se bori za njegovo legalno usvajanje, ali im na putu stoji činjenica da je za to potrebno oko 10.000 dolara, iznos koji je prevazilazio njene mogućnosti. I sam Tristan je poželeo da doprinese prikupljanju tog iznosa, pa je tako i pala odluka da počne sa rasprodajom limunade, što su lokalni, a potom i gradski i ostali mediji preneli i priča o Tristanu je dobila srećan epilog.

 

Zahvaljujući izveštavanju, Tristan je uspeo da prikupi 7000 dolara, dok je dodatnih 15.000 dolara prikupljeno zahvaljujući YouCaring.com dobrotvornim prilozima i njegov najveći san je konačno ostvaren. Sve što je Tristan imao da kaže, bilo je:

 

„Ona će biti moj roditelj, srećan sam jer imam novu mamu koja me voli“.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment