Zanimljivosti

Barbie slavi 57. rođendan!

Barbie slavi 57. rođendan!
Podeli dalje

Najpoznatija lutka na svetu Barbie slavi 57. rođendan. Na današnji dan, 1959. godine kreirana je Barbika koja i danas predstavlja najprodavaniju lutku na svetu.

 

Tokom svih ovih godina, Barbika se prodavala u više od 150 zemalja širom sveta i to u milijardama, dok Mattel čak tvrdi da se tri Barbike prodaju svake sekunde! U čemu je tajna uspeha ove lutke zbog koje je čuveni Times Square bio preimenovan u Barbie Boulevard i od koje je još čuveniji Andy Warhol napravio sliku u svom prepoznatljivom stilu?

barbie-slavi-57-rođendan-v

Možda zato što je rasla uz generacije žena širom sveta, razvijala se i menjala kako su se i one same menjale? Ili zato što želimo da, kad porastemo, budemo poput nje? A možda, prosto, volimo da smo okruženi lepim stvarima i igramo se lepim lutkama i garderobom?

barbie-slavi-57-rođendan-v1

Bilo kako bilo, Barbie lutka (kojoj je pravo ime Barbara Millicent Roberts) je i danas zbor broj 1 kada je u pitanju kupovina poklona za devojčice. Nakon brojnih kontroverzi, Barbika danas ima raznovrstan izgled: 4 tipa tela, 7 tonova kože, 22 boje očiju, 24 različite frizure i nebrojano mnogo modnih trendova jer, kako iz Mattela kažu, sa Barbikom možete biti bilo šta:

Srećan rođendan, Barbie!


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook