Zanimljivosti

Budući lider informative: N1 kanal

Budući lider informative: N1 kanal
Podeli dalje

Region uskoro postaje bogatiji za TV stanicu koju slobodno možemo nazvati budućim liderom informative – u pitanju je N1 kanal, regionalni partner CNN-a.

 

Nova regionalna informativna televizija N1 dolazi u vreme kada je objektivno, istraživačko, realno novinarstvo – čini nam se – na izmaku u Srbiji. U vreme kada poslednji nekadašnji bastioni objektivne informativne reči padaju pod pritiskom sile, od N1 TV stanice s razlogom očekujemo mnogo – imajući u vidu tvrdnju da program ove stanice nije ni na koji način pod kontrolom CNN-a, a ni Beograda – što smo saznali tokom jučerašnje posete i #N1OpenDoor druženja sa čelnicima stanice i predstavnicima online zajednice.

budući_lider_informative_n1_kanal_v2

Ujedno, ovo je prvi put da jedna TV stanica u Srbiji otvori svoja vrata i predstavi se internet zajednici, koju smatra za vredan resurs veoma zanimljivih sagovornika za njihov program, prepoznajući njihov značaj u današnjim načinima na koje doživljavamo, primamo i razmenjujemo vesti.

Upoznavajući nas sa tehničkim inovacijama, načinom rada i programskom šemom N1, gospoda Rusmir Nefić i Jugoslav Ćosić istakli su kako N1 kanal jeste komercijalna ali nezavisna TV stanica, kao i da im je želja da postanu lider u news sektoru i prvi izbor gledalaca (i onih koji to nisu) onda kada je kriza.

budući_lider_informative_n1_kanal_v

Iako nam još nije poznat tačan datum (trebalo bi uskoro) početka emitovanja ove dugo očekivane TV stanice, sigurni smo da će bar dve emisije biti brzo popularne i gledane u čitavom Ex-Yu regionu. To su Dnevnik u 19h koji će u Srbiji voditi čuvena Maja Žeželj, kao i hard – talk emisija Pressing koju će uređivati i voditi direktor N1 programa za Srbiju, Jugoslav Ćosić.

Pored navedenih emisija, na N1 gledaćemo i Jutarnji program koji će voditi Minja Miletić, kao i emisije iz sveta međunarodne politike, biznisa, zabave i sporta. Kako je u pitanju regionalna televizija, program će se emitovati iz centara u beogradu, Zagrebu i Sarajevu, koji će međusobno razmenjivati TV sadržaj i nadopunjavati se relevantnim temama i pričama. Prema rečima Jugoslava Ćosića, N1 neće gledaoce opterećivati sadržajem koji ne žele da gledaju, već će proizvoditi odvojene lokalne sadržaje koji će se spajati u program sa informacijama iz regiona, ali i sveta.

budući_lider_informative_n1_kanal_v1

U regionu koji ima najveću gledanost televizijskih vesti i gde 3/4 gledalaca u te vesti ne veruje, gospodin Rusmir Nefić rekao je da će N1 kanal to promeniti; na nama je da se u to i uverimo. Informacije sa N1 kanala, pored televizije i web sajta, možete pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook